Proefboerderij Haverkamp, gemengd bedrijf voor toekomstboeren---11 dec

Uitnodiging voor presentatie onderzoeksresultaten Proefboerderij Haverkamp

Voor de uitwerking van het project Proefboerderij Haverkamp is een onderzoeksvraag voorgelegd aan een internationaal team van studenten van de Universiteit Wageningen. Het team is uitgedaagd om onderzoek te doen naar de waardeketen van innovatieve gewassen door de opbrengst van het land te koppelen aan de lokale marktvraag. Hun antwoord presenteren zij op 14 december om 15:00 in Amersfoort.
Programma - 14 december14:30 inloop
15:00 presentatie
15:30 discussie
16:15 borrel

Het Academische Consultancy Team (ACT) van de Universiteit Wageningen heeft afgelopen 7 weken een studie verricht naar een casus voor Proefboerderij Haverkamp. Tijdens de eindpresentatie zullen zij de resultaten presenteren en aanbevelingen doen in de vorm van een business model canvas voor het landgoed van Proefboerderij Haverkamp. Ook presenteren ze diverse businessplannen voor innovatieve gewassen die potentieel op het land kunnen worden geteeld door de potentiële toekomstboeren. Deze heeft het ACT-team enerzijds uitgewerkt voor vijf innovatieve gewas-groepen (oosterse gewassen, jalapenos, microgewassen, bessen en culinaire kruiden). Anderzijds is ook de commerciele waarde voor de proefboeren bekeken. Het team heeft daarvoor onder meer de markt geanalyseerd voor biologisch en lokaal geproduceerde producten in de stedendriehoek van Deventer, Zutphen en Apeldoorn. De resultaten van deze deelstudies zijn samengebracht in een business model canvas die richting kan geven aan de realisatie van proefboerderij Haverkamp.

Laat u ons alstublieft weten of u ook komt?mail: melvin@studiomaek.nl | 06-51356748

AdresAnna Paulownastraat 17
3818GB Amsterfoort

Met de auto? Navigeer naar:
Prins Frederiklaan 20A
Proefboerderij Haverkamp, gemengd bedrijf voor toekomstboeren11 jan

We zijn begonnen met werven van agrarische starters

TERWOLDE 22 december 2018 - Zeven paar extra laarzen in de bijkeuken en geroezemoes in de keuken van Wim en Frieda Hekkert. De geur van koffie verwelkomt het eerste groepje geïnteresseerde agrarische starters. Ze komen kennis maken bij Proefboerderij Haverkamp in spe.
lees verder...
Proefboerderij Haverkamp, gemengd bedrijf voor toekomstboeren29 nov

Hoe kunnen we extra bedrijfswoningen realiseren op het erf?

De prijs voor onze proefboerderij stond nog niet in de krant of de RO-ambtenaar werd al regelmatig gebeld: “Als Hekkert mag bouwen, willen wij dat ook.”

lees verder...
Proefboerderij Haverkamp, gemengd bedrijf voor toekomstboeren18 nov

Een uitdagend gesprek over een rendabel bedrijf

Vier man sterk zitten ze tegenover ons: drie doorgewinterde professionals in landbouw, herbestemming en gebiedsontwikkeling van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. RVO is één van de partners van de prijsvraag Brood & Spelen, die ons willen helpen om het plan voor een gemengd bedrijf voor toekomstboeren te realiseren.
lees verder...
Proefboerderij Haverkamp, gemengd bedrijf voor toekomstboeren13 nov

Zijn voedselbossen eigenlijk wel rendabel?

Het is hip en het klinkt ideaal: natuur én productie. Is het voedselbos te mooi om waar te zijn?
lees verder...
Proefboerderij Haverkamp, gemengd bedrijf voor toekomstboeren02 okt

Alternatieve bedrijfsopvolging

Proefboerderij Haverkamp wil startende boeren de kans geven om te experimenteren. Een alternatieve bedrijfsopvolging dat kans biedt aan ca. 10 zelfstandige starters die experimenteren met verschillende intensieve biologische toekomstteelten. De afbouwende boer biedt ruimte voor flexibele pacht en klein wonen. Een gemengd bedrijf met een zelfvoorzienende kringloop en gedeelde grond, voorzieningen
lees verder...