Veel respons op ontwerpprijsvraag Brood en Spelen

De ontwerpprijsvraag Brood en Spelen heeft het mooie resultaat van 95 inzendingen opgeleverd. Maar liefst 51 teams maakten plannen voor locaties voor Noord - Brabant. Voor Overijssel werden twintig plannen ingezonden en 24 voor Gelderland.
Brood en Spelen is een ontwerpprijsvraag die ondernemende grondeigenaren, ambitieuze ontwerpers en anderen met vernieuwende ideeën samenbrengen om na te denken over radicale, realistische en realiseerbare voorstellen voor de grote opgaven waar het platteland voor staat. De prijsvraag bestaat uit twee parallel lopende prijsvragen voor de zandgebieden van Noord-Brabant, en van Gelderland/Overijssel.

Rijksbouwmeester Floris Alkemade; “Geweldig dat architecten en grondeigenaren elkaar nu opzoeken om gezamenlijk tot een nieuwe aanpak te komen. Ik ben ervan overtuigd dat juist het bundelen van ontwerpkracht met grondgebonden kennis en vaardigheden de sleutel vormt om tot betere en radicaal vernieuwende ideeën te komen.”

Rijksadviseur voor het landschap Berno Strootman: “Met deze prijsvraag willen we bijdragen aan de vernieuwing van het platteland, aan een aantrekkelijk landschap, en een nieuw perspectief bieden voor de boeren. Goed om te zien dat zoveel mensen vooruit willen en gezamenlijk nieuwe perspectieven willen ontwikkelen.”

Jurering
De jury – onder leiding van Rijksbouwmeester Floris Alkemade en Rijksadviseur voor het Landschap Berno Strootman - gaat de komende weken de inzendingen beoordelen en selecteert zestien winnende teams. Deze teams werken in de tweede ronde hun visie verder uit. De winnende teams krijgen elk 25.000 euro en begeleiding van experts.
Bekendmaking winnaars
De winnende teams worden op 4 juli bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in De Hoefslag in Barneveld, Wencopperweg 52. Tijdens deze prijsuitreiking kijken de juryvoorzitters kort terug op de inzendingen en worden natuurlijk de 8 winnende teams in Gelderland/Overijssel en de 8 winnende teams in Noord-Brabant bekend gemaakt. Belangstellenden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Aanmelden kan hier.