Publieksbijeenkomst Dutch Design Week: Nieuwe perspectieven op het platteland

maandag 22 oktober '18

In dit programma nemen wij u mee in de thematiek en achtergronden van de prijsvraag Brood en Spelen. Welke thema’s spelen er op het platteland? Hoe helpt de prijsvraag bij het zoeken naar nieuwe perspectieven voor het platteland? En hoe staat het met de uitwerking van de plannen van de winnende teams?aanmelden

Locatie: Seats2meet Eindhoven, zaal ‘Saal’
Adres: Strijp S, Torenallee 24

Programma


15.00uur Inloop

15.30uur Opening en welkom door Gedeputeerde Erik van Merrienboer

15.40uur Nieuwe perspectieven voor het platteland door Floris Alkemade
Rijksbouwmeester en juryvoorzitter van de prijsvraag spreekt over zijn visie op het landelijke gebied en wat ontwerpers kunnen bijdragen aan de noodzakelijke verandering.

15.55uur Inspiratie door fotograaf Henk Wildschut
Toen fotograaf Henk Wildschut in 2012 zich ging verdiepen in het onderwerp Voedsel zat hij zelf vol vooroordelen over de voedselindustrie. Die was in zijn ogen oneerlijk, ongezond en onethisch. Maar als snel bleken dat deze aannames iets te kort door de bocht te zijn. Henk Wildschut duikt voor ons in de beeldvorming van deze tijd en neemt ons mee in zijn fotografisch verhaal over beeld versus de realiteit van het boerenleven.

16.30uur 'Brandend Zand' en 'Verbeelding in schemergebied' door Bart de Zwart en Hans Peter Benschop
Bart en Hans Peter sporen ons aan om door te dringen tot de logica van de zandgronden en deze aan te grijpen als leidraad voor toekomstige ontwikkelingen.
"Niemand weet in een complexe wereld wat de drijvende krachten van verandering zullen zijn. Er zit niets anders op dan ergens te beginnen".

16.55uur Voordracht door Stadschroniqueur van 's-Hertogenbosch Eric Alink

17.00uur Einde en borrel

Tussen de bijdragen door lichten een aantal winnaars toe wat hun drijfveren zijn en wat ze mee maken op weg naar realisatie van hun plannen.


Deze bijeenkomst is gratis toegankelijk. Een toegangskaart voor de DDW is niet noodzakelijk.