matching

Maak een profiel aan om je te registeren voor de prijsvraag. Daarnaast kun je met profiel ook deelnemen aan de matching.

Op deze matchingsite van de prijsvraag kun je je profiel plaatsen en nieuwe teamleden vinden via de profielen van andere deelnemers. Vind nieuwe allianties en laat je inspireren door andere deelnemers. Registreer je hieronder of log direct in om in de matchingsomgeving te komen.


Spelregels:
Alleen partijen met een geregistreerd profiel kunnen contact met elkaar opnemen.
De inhoud van een profiel kan op elk moment worden aangepast door de eigenaar.
Het profiel kan op elk moment worden aan- en uitgezet.
De organisatie kan wel zien wie met wie contact heeft opgenomen, maar niet de inhoud van berichten.


Je profiel is voor alle bezoekers van de website zichtbaar. Dit kan je op ieder gewenst moment aan of uitzetten.
Particulier Van der Burg (e.a.), Marijke
profiel
Samen met vier andere creatieve natuurminnende vrouwen in de senior-leeftijd besteed ik veel tijd en energie aan het uitwerken van een gelukkige toekomst voor ons actieve groepje.
Ons voornaamste doel laat zich omschrijven als KLEINSCHALIG, EENVOUDIG wonen in en met de NATUUR gedragen door HARTELIJKHEID.
In en met de natuur betekent voor ons eenvoudige behuizing, zo veel mogelijk ecologisch verantwoord en zelfvoorzienend met moestuin, kleinfruit, boomgaard en dieren.
Alle vijf zeer gemotiveerd om er een werkend geheel van te maken gaan we ook
kleinschalig ondernemen niet uit de weg.
Hierbij denken we aan de aanleg van een avonturen/blote voetenpad, een pluktuin met bloemen en fruit, een theetuin, een streekwinkeltje of een natuurbegraafplaats. Draaiend gehouden met behulp van bv mensen met een beperking, mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, ouderen en asielzoekers.
Op deze manier krijgt het natuurlijke woon-leefproject een waardevolle streekfunctie.


zoekt
Wij zoeken grond en/of grondeigenaars (particulier, ondernemers, gemeente, provincie, stichting, instelling, rijk etc!) die met hun land een sociaal/natuurlijke kant op willen. Met woonplekken en een gevarieerde landinrichting voor natuur/cultuur/recreatie-doeleinden. .
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Van der Burg (e.a.), Marijke
Van den Boogaard Mink Ranch BVvan den Boogaard, Martijn
profiel
Wij zijn een familiebedrijf, met twee vaste medewerkers, gespecialiseerd in het houden van pelsdieren. Vanwege het pelsdierenfokverbod, wat per 1 januari 2024 ingaat, zijn wij op zoek naar een nieuwe bedrijfsactiviteit.
Op het perceel van 3 hectare staat een jong bedrijfsgebouw met een oppervlakte van 7500 vierkante meter. De gunstige ligging, direct aan de N279 tussen Helmond en Veghel, biedt vele mogelijkheden en kansen.


zoekt
Creatieve geesten, met bruisende ideeën, die samen met ons de zoektocht aangaan om een nieuw verdienmodel te ontwikkelen voor deze mooie zichtlocatie.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met van den Boogaard, Martijn
The Citadel CompanyTeunis, Maurits
profiel
The Citadel Company, gevestigd in Heino, heeft alle architectuurdisciplines in huis. Hierdoor kunnen wij krachtige en concrete plannen maken en u gedurende het hele proces begeleiden en ontlasten. Ons dienstenpakket: landschappelijke analyse, ruimtelijke studie, visieontwikkeling van grote tot kleine schaal
gebiedsontwikkeling, landschapsontwerp/landschapsplan, landschappelijke inpassing, erfinrichtingsplan
beeldkwaliteitsplan, ontwikkeling vernieuwende concepten, bestemmingsplanwijzigingen, ruimtelijk kwaliteitsplan, beeldkwaliteitsplan, structuurvisies, woonvisies, haalbaarheidsonderzoeken, (woning)architectuur


zoekt
(voormalig) agrariërs, landgoedeigenaren die zoeken naar een nieuwe/andere (commerciële) invulling van hun gronden/terreinen.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Teunis, Maurits
Stichting Agrobosbouw NLVastrick, Esther
profiel
Agrobosbouw is het agro-ecologische systeem dat natuur, landbouw en bosbouw zo optimaal mogelijk met elkaar verenigt/verbindt en is daarmee toekomstgerichter en toekomstbestendiger dan onze huidige intensieve landbouw/veeteelt (zie voor meer informatie http://agrobosbouw.nl/publicaties/) .


zoekt
een (landschaps)architect ter vervanging van de ontwerper met wie we in zee waren gegaan voor onze potentiële inzending in het prijsvraaggebied Brabant, maar die alsnog is afgehaakt..... Wie ziet daar een uitdaging in gelet op de tijdsplanning van deze prijsvraag?
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Vastrick, Esther
Hondenschool(centrum) PistacheMuffels, Ingrid
profiel
Hondencentrum Pistache is een aanwinst voor hond, baas en maatschappij. Een origineel concept wat mogelijk gemaakt wordt door de kennis en de ervaring van Ingrid Muffels. Vanuit een holistische visie worden eigenaren begeleid en honden opgevoed. In groepsverband of individueel. Geen africhting maar via opvoeding naar verantwoorde samenwerking waarbij de hond zijn eigenheid niet verliest. Eigenaren wegwijs maken in de complexe lichaamstaal van de hond. Zeer brede en gevarieerde dienstverlening oa sociaal leren middels een roedel, gedragsbegeleiding, gezondheid en voeding, fokkerij, advies bij aankoop, ondersteuning bij opvoeding pup, omgang kind en hond etc etc. Hondencentrum Pistache is uniek in haar soort...


zoekt
Een werkplek bestaande uit 1 of 2 schuren, een ruimte om lezingen, workshops te organiseren, 0,5 hectare grond. Zou graag voor de aankomende 10-15 jaar voor een familie op hun boerderij/bedrijf/terrein willen passen en dit beheren. Samenwerken of deel uitmaken van een groter geheel is ook niet ondenkbaar mits er op een holistische wijze met (oa) de dieren omgegaan wordt. Omgeving Den Dungen/ Schijndel/ Gestel (Noord-Brabant) heeft de voorkeur. Heb geen belangstelling om te kopen of panden te verbouwen.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Muffels, Ingrid
De Wereldboomvan der Zanden, Monique
profiel
Met De Wereldboom willen mijn man Frank en ik kinderen verbinden met de aarde door middel van 'kleine avonturen', waarin zij ontdekken hoe wij mensen kunnen samenwerken met de natuur. We hebben bijvoorbeeld een schaapskudde, waarmee kinderen als herders op stap kunnen. In mijn kinderboeken werk ik het thema kinderen en natuur fantasievol en informatief uit. De nieuwste tak is 'De bonte aarde': wij zijn één met de natuur. dewereldboom.nlwww.moniquevanderzanden.nl; www.lichtvertelling.nl


zoekt
Nog geen zoekbeschrijving
Maak een profiel aan om contact op te nemen met van der Zanden, Monique
Boerderij Groot PaskeTolkamp, Arjan
profiel
Wij hebben interesse in een andere manier van boeren. Op dit moment wordt 90% van ons vee gehuisvest op stro/natuurmaaisel. Wij telen 5,5 ha graan en hebben 41 ha grasland, waarvan 8 ha kruidenrijk. Ook maken wij gebruik van gronden van natuurmonumenten, 11 ha. Graag willen wij naar een gemengd veehouderijbedrijf toe. Waarbij samenwerken met de natuur in combinatie met een goede marge erg belangrijk is.


zoekt
Alternatieve, optimistische denkers met oog voor marge. En goede ideeën voor een afzetmarkt.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Tolkamp, Arjan
Stichting RedwoodbosStaarink, Menno
profiel
Stichting Redwoodbos wil in Nederland een Redwoodbos aanplanten. Hiervoor zoeken we een terrein van minimaal 9 hectaren maar bij voorkeur groter. Het Redwoodbos krijgt een recreatieve functie en tevens een functie binnen de klimaatdiscussie. Redwood zijn immers de bomen die het snelste CO2 opnemen.
Meerdere combinaties zijn mogelijk, zoals bijvoorbeeld met een voedselbos of een natuurcamping.

Stichting Redwoodbos is nog in oprichting. Als bedenker heb ik me echter beziggehouden met de aanplant van honderdduizenden bomen in de context van agroforestry en ter erosiebestrijding met projecten in Bolivia.


zoekt
De samenwerking met grondeigenaren.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Staarink, Menno
particulierHerschderfer, Kathy
profiel
Ons woon en werkplek bestaat uit een Brabantse langgevel woonboerderij, een grote schuur, een binnen zwembad waarin momenteel nog bedrijfsmatige activiteiten plaats vinden, een luxe bewoonbaar tuinhuis, allemaal op een kleine hectare grond grenzend aan een natuurgebied. Graag willen wij deze woon- en werkplek ombuigen naar een woon en verblijfplek in een duurzame toekomst.

Kern van onze visie is in gezamenlijkheid en apart met elkaar het leven en wonen vormgeven. Vanuit respect voor ieders eigenheid, talenten en mogelijkheden elkaar ondersteunen en gezamenlijkheid creëren en daarin grenzen bewaken en individuele vormgeving van het (ouder worden) en leven mogelijk helpen maken. Daarin krijgt het ‘buitenleven’ en respect voor milieu en natuur veel aandacht. Duurzaamheid en ecologie zijn daarin belangrijke termen.zoekt
Ouder worden en zo lang mogelijk op een zelfstandige manier blijven wonen en in contact met de medemens in het buitengebied. Ideeën zijn welkom om dit verder uit te bouwen. Zowel op gebied van gedeelde zorg, tuin, boomgaard, groenten en bijen houden alsook duurzaam insteken, energie opwekken en klimaat neutraal zijn belangrijke punten. Ideeën rondom (circulaire economische)activiteiten zijn daarbij welkom.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Herschderfer, Kathy
RombouRombou
profiel
Wat heeft Rombou in huis? Vrijwel alle dienstverlening om uw (agrarische) bedrijf te laten groeien of veranderen, terwijl u zich mede op uw zaak richt. U kunt bij ons onder andere terecht voor ontwerp voor stal/woningen/landschap/natuur, bestemmingsplannen, architectuur, bouwbegeleiding, maar ook voor de algehele projectleiding.

Wij kunnen voor elk vraagstuk het traject van A tot Z voor u verzorgen. Dat doen we graag én goed. Maar vanzelfsprekend kunt u ook voor deelgebieden een beroep doen op onze expertise.


zoekt
Wij zoeken ondernemers met een brede kijk op de ontwikkeling van hun bedrijf, niet alleen op groei, maar ook met name op verandering. U speelt in op de veranderende maatschappij door met uw bedrijf hierop in te spelen.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Rombou
Architect regio Deurne / HelmondSchakenraad, Pepijn
profiel
Architect en oprichter van \"Deurne Buiten\". Deurne Buiten is een organisatie die zich bezig houdt met het ontwikkelen en aanleg van kleinschalige natuur, zoals groene akkerranden, ruigtes, struwelen en hagen.


zoekt
De samenwerking met grondeigenaren in de Peel regio. (Deurne, helmond enz.)
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Schakenraad, Pepijn
Bureau B+BKort, Tim
profiel
Als landschapsarchitecten zijn wij o.a. opgeleid om maatschappelijke thema's te koppelen aan landschappelijke en ruimtelijke opgaves, dat is ook hoe we deze opgave willlen aanvliegen. De klimaatverandering dwingt de maatschappij binnen afzienbare tijd CO2 neutraal te leven. Het zandlandschap kent een prachtige, gevarieerde groenstructuur dat steeds meer het recreatieve skelet van de regio vormt.

Met deze veranderingen zien wij kans op basis van de landschappelijke ondergrond CO2 neutraal wonen te realiseren in een landschappelijke setting. Geen grootschalige vinexwijken maar woningen die als acupunctuur-elementen het recreatieve netwerk van de regio versterken.

Daarbij kan de ontwikkeling van deze woningen het traditionele boeren verduurzamen naar een meer sociaal, ecologisch en toekomstbestendige bedrijfsvoering. Referenties die wij als bureau hierbij o.a. kunnen aanleveren zijn Landgoed de Grootte Schere http://bplusb.nl/nl/werk/de-groote-schere/ en het afstudeerproject 'Klimaatschap Amstelland' aan de Academie van Bouwkunst van onze collega Tim Kort https://www.bouwkunst.ahk.nl/lichting/2017/student/tim-kort/


zoekt
Boeren, burgers, buitenlui; ecologische entrepeneurs, landeiegenaren, boeren, recreatieontwikkelaars, partivulieren die IN het landschap willen wonen, werken en recreeren.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Kort, Tim
Simon Christiaanse ArchitectuurChristiaanse, Simon
profiel
Architectenbureau gevestigd in de Achterhoek. Simon Christiaanse is vertrouwd met herbestemming. Ik kan bijdragen aan uw plan met creatieve oplossingen, ruimtelijk ontwerp, haalbaarheidsonderzoek en visualisatie.

Meer informatie over Simon Christiaanse Architectuur: www.simonchristiaanse.com


zoekt
In de Achterhoek kennen we een traditie van functieverweving waarbij landbouw, vee, wonen, natuur en toerisme in harmonie het landschap gebruiken en vormgeven. Ik zoek ondernemers/boeren die willen samenwerking voor het ontwikkelen van een plan dat past in deze traditie.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Christiaanse, Simon
HAS HogeschoolNatuurakker
profiel
Waar vroeger een goede balans was tussen landbouw en natuur, zie je nu vaak een strijd tussen de twee. Enerzijds staat de biodiversiteit op veel plekken op aarde onder druk doordat natuurlijke landschappen plaats moeten maken voor landschappen op basis van monoculturen. Anderzijds zijn akkerbouwers door marktwerking genoodzaakt een zo hoog mogelijk productie per hectare te behalen. Wij willen voorbeeldproject realiseren voor het radicaal veranderen van de huidige manier van akkerbouw in de vorm van een Natuurakker. De Natuurakker verweeft de belangen van akkerbouw en natuurontwikkeling.


zoekt
Wij zijn op zoek naar een grondeigenaar die zich mee wilt inschrijven met onze visie.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Natuurakker
De groene ring ( i.o. )Meine, Lex
profiel
Ik heb een idee voor een 1HA kringloop, doorstroom, kippen fok systeem. Kleinschalig, kwaliteit boven kwantiteit. Gebruik makend van de natuurlijke hierarchie en levenscyclus van een legsel, 1/3 hen, 2/3 haan, waarvan haantje de voorste en de beste hen weer voor een nieuw legsel zorgen, de rest volgt een doorstroom traject, ook de hanen dus, en worden aan het eind ter plekke geslacht. Dit gecombineerd met een voedselbos, kassen, insectenkweek, bijen, wind en zon energie.


zoekt
Ieder die interesse heeft om te kijken of dit te realiseren is, ontwerpers, grondeigenaren, financiers. Ik zou ook graag de ideeen van N. Tesla en Victor Schauberger onderzoeken om te kijken of hier ook een en ander van te realiseren is.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Meine, Lex
StudioMarcoVermeulenVermeulen, Marco
profiel
Studio Marco Vermeulen is een ontwerpbureau voor architectuur, stedenbouw, landschap en ontwerpend onderzoek. Wij zijn gevestigd op een buitendijkse locatie aan de Maas in het centrum van Rotterdam.

Onze portfolio bevat veelal ruimtelijke en maatschappelijk relevante opgaven die nieuw of onderbelicht zijn en vragen om typologische innovatie en oorspronkelijkheid.

Bij de meeste projecten staan kringlopen op het gebied van water, energie en grondstoffen centraal. Wij worden vaak betrokken bij projecten waarbij vraagstukken zoals energietransitie, klimaatadaptatie (o.a. waterveiligheid), biobased economy, voedsel (o.a eiwittransitie) worden gekoppeld aan kansen voor ruimtelijke kwaliteit in stad en ommeland.


zoekt
Nog geen zoekbeschrijving
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Vermeulen, Marco
vanderstroomadviesStroom, van der, Ronald
profiel
Vitaliteit in het buitengebied begint met waarde creatie. Dat verbinden met het verhaal van de streek maakt het uniek en herkenbaar. Deze herkenbaarheid blijft niet onopgemerkt. Of het nu gaat om een mooi (zuivel-) product, een plek waar je je kunt ontspannen in je vrije tijd of waar je als bedrijf inspiratie wilt opdoenzoekt
ondernemende agrariërs en landgoedeigenaren die op zoek zijn naar verbreding van hun bedrijfsactiviteiten.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Stroom, van der, Ronald
Zuuverter Huurne, Julia
profiel
Biologisch Gemengd Landbouwbedrijf

Zuuver is leefde veur't boern'
leavn', de natuur en de beeste.
Loat de natuur 't wark doon,
dan kriej' t zuuverste good.


zoekt
De basis staat, nu staan wij op het kantelpunt om dat waar wij voor staan meer zichtbaar te maken in het landschap en nog sterker de verbinding aan te gaan met de mens die graag lokaal, lekker en gezond wil eten. En hoe helpen wij vervolgens andere boeren om ook stappen te kunnen zetten. Enthousiaste ideeën? Welkom!
Maak een profiel aan om contact op te nemen met ter Huurne, Julia
Natuurlijk eetbaar!Rupert, Marian
profiel
Ik organiseer graag "groene eetbare projecten" waarbij ik de bodem zoveel mogelijk met rust laat. Het idee dat de natuur zichzelf herstelt staat daarbij centraal. Door evenwichtig te geven en te nemen komt de bodem vanzelf in balans en levert zo gezonde producten. Dat wil ik graag laten zien en uitdragen; de natuur zit zo mooi in elkaar.
Heb kennis van ontwerp en aanleg van voedselbossen en ben creatief in het denken over vermarkting van de producten. Vanuit m’n achtergrond in onderwijs en welzijn heb ik ervaring met het organiseren van projecten en het begeleiden van mensen.
Mijn bijdrage kan zijn:
-samen een plan maken,
-ontwerpen en aanleggen,
-organiseren,
-coördineren en begeleiden,
-oogsten uit moestuin en natuur, verwerken en producten maken,
-educatie.


zoekt
De samenwerking met een grondeigenaar in Twente die enthousiast is om bos en/of een weiland om te zetten in voedselbos.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Rupert, Marian
biologisch melkgeitenbedrijfbiologisch melkgeitenbedrijf
profiel
Biologisch (sinds 1995) melkgeitenbedrijf met zorgboerderij in de Achterhoek ( 10) Heeft de uitdaging om de prachtige plek/het bedrijf toekomstbestendig te maken.
Ideeën: ontwikkeling relatie boer-consument, verbreding met recreatie, energieproductie, voederhagen voor geiten
Woonerf met betaalbare woningen voor jong en oud, ca 8 huishoudens


zoekt
Samenwerking met mensen met kennis van planologie/architectuur/recreatie/collectief wonen
Maak een profiel aan om contact op te nemen met biologisch melkgeitenbedrijf
Ridesign Interieurdesign & VastgoedpresentatieBernards, Ria
profiel
Ria Bernards woonachtig in Vessem< De Kempen Brabant in een kempische langgevel woonboerderij uit 1910 op 1 ha grond. De gronden worden ecologisch beheerd met veel inlandse (fruit-) bomen, heesters, bessenstruiken en vaste planten. Vanaf 2017 bezig om een halve hectare zonnig weiland om te vormen tot een voedselbos. Nabij natuurgebieden en beekdal de Kleine Beerze uitlopende op de Dommel.


zoekt
In mijn gehucht liggen gronden in Provinciaal en private eigendom (5 ha) in o.a. waterbergingsgebied (provinciaal) die geschikt zijn om bijv. een voedselbos te beginnen of voor woonprojecten in aanmerking kunnen komen.
Ik zoek mensen die op een vrijgekomen boerderij en/of gronden een woonproject met natuur willen opzetten.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Bernards, Ria
PiT ConceptsFerket, Robbert Paul
profiel
Onze passie is uitdagingen om te buigen naar kansen op basis van Economische Geografie en Planologie. Elke omgeving, elk stuk land verdient een eigen invulling. Wij gaan voor succes waarin we nader tot natuur komen op een pragmatische bedrijfskundige wijze.


zoekt
BREDA - Tipgevers en Grondeigenaren welke gronden weten/hebben in een straal van maximaal 25km rond BREDA.
Waar we graag vanuit deze grond - SAMEN - bekijken wat het beste past bij alle variabelen welke dit stuk specifiek maakt.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Ferket, Robbert Paul
DecohofOvergoor, Vincent
profiel
Decohof is en natuurlijke kwekerij van tuinplanten in de vollegrond. Daarbij maken we oa gebruik van natuurlijk gedrag van verschillende boerderijdieren zoals varkens, koeien en kippen en locale grondstoffen zoals bladeren.


zoekt
Een architekt/ ontwerpen om verdere en nieuwe plannen vorm te geven en realiseerbaar te maken.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Overgoor, Vincent
Coöperatie TAAKDubbers, Yvonne
profiel
TAAK is een collectief dat kunstprojecten in het publieke domein initieert en in opdracht ontwikkelt en produceert. Hierbij wordt kunst gezien als een manier om te verrijken, verbinden, mensen met elkaar in gesprek brengen. taak.me/>


zoekt
Kunstenaars, ontwerpers en grondeigenaren die samen met ons willen nadenken over de vraag hoe je burgers kunt sensibiliseren voor wat er speelt op het platteland en hen bij de problematiek te betrekken.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Dubbers, Yvonne
Landbouwbedrijf WentinkWentink, Bernard
profiel
Landbouwbedrijf, erfgoed v 1880, akkerbouw, rundvee, vleesvee: pitoresk Zeddam/Achterhoek/bosrijk Montferland. Waarden: authentiek-lokaal-korte ketens-verbinding-méérwaarde-duurzaam-beleving-identiteit-ambitieus-eigentijds-perspectiefrijk.


zoekt
Creatieve, innovatieve geesten om samen invulling te geven aan deze bijzondere, karakteristieke plek; van belang voor mij= optimale maatschappelijke meerwaarde, landschapsbeleving, toeristische aantrekkingskracht en nieuwe verdienmodellen
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Wentink, Bernard
Geen Osman
profiel
Ik ben Osman ahmed woonachtig in Amsterdam.
Voor het brood en spelen ontwerp vraagstuk bestaat mijn idee uit 2 onderdelen een innovatiepark en de aanpak van het mestprobleem in regio brabant voor o.a infrastructuur doeleinden/boerenmarkt.


zoekt
Productdesigner
Landschapsarchitect
Architect
Grondeigenaar
Boer en veehouder.
Kunstenaar
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Osman
Pied-à-Terre / StudioDATPied-à-Terre
profiel
Een pied-à-terre (Frans; voet aan de grond) is een tweede woonhuis, meestal in een andere stad gelegen en doorgaans kleiner dan de hoofdverblijfplaats. Een optrekje waar men af en toe vanwege werkzaamheden verblijft terwijl men elders woont.

Maar dat kan ook andersom. Een buitenverblijf waar je echt met je voeten in de grond staat en waar je niet komt werken maar juist komt wonen. Geen appartementje in een andere stad maar een buitenhuisje op het platteland.

Al jarenlang hebben wij de droom om de stad te verlaten maar leven we in een spagaat. We zijn economisch afhankelijk van het werk in de stad, onze kinderen gaan er naar school en beginnen er te wortelen en we genieten van de vele faciliteiten die het leven in de stad ons te bieden heeft. Tegelijkertijd willen we ontsnappen aan de hectiek van de stad en zijn we op zoek naar een gezonde leefomgeving, de ruimte, het groen en de rust van het platteland.

Wonen...
We willen demontabele of verplaatsbare, zelfvoorzienende kleine woningen ook daadwerkelijk zèlf bouwen. Allereerst als buitenverblijven voor in de weekenden, vakanties of een kantoorloze werkweek maar in de toekomst, wanneer onze gezinnen minder ruimtebehoefte hebben, kan ook de definitieve stap naar het platteland gezet worden en moet het mogelijk zijn hier permanent te wonen.

Door slim ruimtegebruik is het mogelijk om in alle behoeften te voorzien op een klein woonoppervlakte, om zodoende de impact op de omgeving en het milieu te minimaliseren en de investering en woonlasten laag te houden.

De woningen zullen zich oriënteren op, en onderdeel worden van het karakteristieke omliggende natuur- en cultuurlandschap van deze zandgronden en wij zullen ons inzetten om deze kwaliteiten optimaal te benutten en versterken door actief en samen met de boer in de ‘tuin’ te werken.

Door nu al een stuk nog gecultiveerde landbouwgrond te gaan bewonen kan er per direct worden begonnen om het landschap te veranderen in ecologische natuur met een cultuurhistorische kwaliteit waar boer, bewoner en natuur in harmonie met elkaar samen gaan. Tegen de tijd dat de buitenhuisjes zijn gerealiseerd, het concept is uitgerold en zeker als er te zijner tijd permanent gewoond gaat worden is er al een bijzondere (bio)diverse plek vol natuurlijke bestuivers. Daarnaast zijn wij dan reeds onderdeel van de sociale en economische dorpsstructuur waarmee we hopen een belangrijke bijdrage te leveren aan de vitaliteit van de nabijgelegen dorpskern.

... en Werken
Naast deze buitenhuisjes willen wij een buitenplaats maken, een creatief broeinest. Dit zou bijvoorbeeld kunnen in een vrijkomend agrarisch bijgebouw dat wordt omgebouwd tot een bijzondere ontmoetingsplek. Een plek waar je je hoofd kan vullen of juist leegmaken. We realiseren een plek waar kan worden gebrainstormd in het groen, waar workshops gegeven kunnen worden en waar goede koffie wordt geschonken. Misschien kunnen er zelfs overnachtingen tussen de koeien worden geboekt. Er is ruimte voor nieuwe ideeën en er is ruimte om tot rust te komen.

Ook kan hier een streekwinkel worden gerealiseerd waar boer en buurboeren een lokaal distributiepunt hebben voor dorpsgenoten en toeristen, en wij kunnen de link naar (voedsel)initiatieven in de stad vormen. Een ruimte die we graag in samenspraak met de boer willen programmeren. Alle deelnemers zijn bereid om hier een dag per week in te investeren en deze plek vorm te geven en draaiende te houden.

We zijn verbonden met de stad maar zoeken meer verbinding met het platteland. Wonen en werken tussen de schapen of koeien, de gewassen, met elkaar, met de seizoenen en samen met een boer.

Referentie: Churtichaga + Quadra-Salcedo Arquitectos


zoekt
Wij zijn een groep stadse creatievelingen met groene vingers. Makers en doeners die deels nu al samen leven rondom een grote binnentuin in Rotterdam. We zijn architecten, vormgevers, bouwers en zetten groene educatieve projecten op in de stad. We zijn op zoek naar een locatie om onze woondroom te realiseren. We zoeken een grondeigenaar die samen met ons en in samenspraak met de betreffende gemeente onze ideeën verder wil vormgeven.

Het bijzondere aan onze groep, in het kader van deze prijsvraag, is dat we naast initiatiefnemer, ook opdrachtgever, financier, bouwer en gebruiker zullen zijn. Dit alles natuurlijk in maximale samenspraak met de grondeigenaar die onze ideeën hopelijk alleen maar zal versterken.

Bij voorkeur ligt het kavel in de nabijheid of in ieder geval op fietsafstand van een (middel)grote stad waardoor we de potentie van de plek en het plan optimaal kunnen benutten en aan kunnen takken op een bestaand (toeristisch) netwerk of dit zelf kunnen opzetten.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Pied-à-Terre
Artemisiavan Dijk, Teun
profiel
Ik ga voor 100% fossiel vrije land en tuinbouw, ja met moderne paardentractie. Ik kan kruiden en fruit telen, thee en vruchtengebak verkopen in een mooie thee Tuin.


zoekt
Twee hectare voor het biologisch telen van kruiden en fruit. Een gesloten werk ruimte van ongeveer 25 m2 voor het drogen en verwerken van het fruit en de kruiden. Een open schuur voor het stallen van machines en werktuigen van 25 m2.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met van Dijk, Teun
Groenpartner AvereestLisser, Jeroen
profiel
Specialist voor het ontwikkelen van projecten . Kennis van erfinrichting tot landgoederen. Zeer creatief en denk graag mee. Ruim 30 jaar ervaring met landschapsinrichting . Informatie zie www.groenpartner-avereest.nl.


zoekt
Nog geen zoekbeschrijving
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Lisser, Jeroen
Royal HaskoningDHVsamen oplossingen ontwikkelen
profiel
Het verbinden van mensen is ons verleden en onze toekomst. We zijn verbonden door een passie
voor projecten die ertoe doen.

Wij willen bijdragen aan een betere samenleving, een duurzamere toekomst realiseren voor onze kinderen en kleinkinderen. Dat noemen we: ‘enhancing society together’.

https://www.royalhaskoningdhv.com/nl-nl/nederland

Landelijke gebieden staan onder ongekend zware druk als gevolg van stadsuitbreidingen, intensieve landbouw, verrommeling, vervuiling en andere bedreigingen. Daarmee roepen we risico's over onszelf af. Onze kwaliteit van leven is onlosmakelijk verbonden met de kwaliteit van onze landelijke gebieden. Ze leveren voedsel, water en schone lucht, zodat onze samenleving kan functioneren. We gebruiken deze gebieden voor recreatie, als buffer bij overstromingen en als bron van energie.

Inzicht in deze complexe samenhang, doordacht beheer van natuurlijke hulpbronnen en oog voor ecologie vormen de basis van succesvolle gebiedsontwikkeling. Daarmee verhogen we de kwaliteit van ons leven. Samenwerking, communicatie, kennis en inzicht blijven de sleutelwoorden voor succesvol plannen.

Ook duurzame ontwikkeling staat steeds hoger op de publieke agenda, een direct gevolg van ingrijpende beleidswijzingen, de publieke opinie en ecologische noodzaak. De uitdaging is om vooruitgang mogelijk te maken, zonder de ecologische grenzen van onze planeet te overschrijden.

Het vergt een integrale visie en een breed gedeeld streven naar vernieuwing en maatschappelijke vooruitgang. Ook vereist het een helder besef van de omvang van de vraagstukken en samenwerking met de diverse stakeholders binnen de gemeenschap.

Als toonaangevend ingenieursbureau zijn wij in staat samen (met klanten, partners en kennisinstellingen en industrie) toekomstbestendige oplossingen te ontwikkelen.


zoekt
Wij zoeken een enthousiaste grondeigenaar met een inspirerend en radicaal idee, die dit met ons tot een concrete en realiseerbare visie wil brengen om samen de toekomst van het platteland vorm te geven.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met samen oplossingen ontwikkelen
RAMscapeRam, Jacqueline
profiel
Het ontwerpen en vormgeven van land en water is voor mij niet alleen een middel om Nederland mooier en groener te maken. Het vinden van een integrale oplossing om problemen om te zetten in mogelijkheden vind ik de uitdaging. Door een positieve, optimistische en ook naieve blik op de omgeving kunnen er nieuwe inzichten bereikt worden. Opgegroeid in de polder hebben land en water in vorm en functie voor mij een speciale betekenis. De praktische oplossing en boerenslimheid geven mij inspiratie tot het komen van integrale, duurzame en positieve oplossingen.


zoekt
een uitdagend project en team waar ik bij aan kan sluiten om mijn ontwerpkennis ruimtelijk, groen en grafisch in te zetten. Alvast digitaal ontmoeten? www.ramscape.nl
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Ram, Jacqueline
Anna Logosvan Bakel, Brigitte
profiel
Ik werk als therapeut met gekleurde natuurzijde. De kleuren worden vervaardigd uit verfplanten. Het zou mooi zijn het proces van verfplant naar therapeutisch middel geheel in eigen beheer te houden. Dat betekent dat de verfplanten gekweekt worden, en er een werkplaats nodig is om de stof te verven.


zoekt
Een eigenaar die me een perceel schone grond wil verkopen in Noordoost- Brabant of Zuid- Gelderland. Een stuk grond, landbouwgrond van ca. 1 HA of meer met een natuurwatervoorziening of de mogelijkheid om een grondwater put te slaan. De grond mag deels uit bos bestaan, maar niet meer dan de helft. Aansluiten bij passende andere initiatieven is ook een mogelijkheid. Het verfplantenperceel is economisch niet rendabel te krijgen. Pachten is dan geen optie. Daarom zou ik de grond (evt. opstallen) willen kopen, dan wordt op die manier tenminste de waarde van de grond behouden.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met van Bakel, Brigitte
ger-tuinenger-tuinen
profiel
Met het ger-tuinen plan - yurts in een ruime, volkstuinachtige setting - gaan we, met weinig poespas, de transitie naar de volgende wereld op een laagdrempilige manier een stapje verder brengen; lekker groen, aards, low budget, en heel inspirerend.


zoekt
Grond op fietsafstand van Deventer, en mensen die aan slow living toe zijn.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met ger-tuinen
particuliervan Trijp, Hetty
profiel
grondeigenaar en architect aanwezig.
leegstaande boerderij aan de rand van Brabants dorp.
sleutelwoorden: ondernemingszin, levenslustig, betrokken bij omgeving en dorp


zoekt
een groep mensen die samen op leuke manier grijs willen worden in het groen
Maak een profiel aan om contact op te nemen met van Trijp, Hetty
Architectenbureau AcanthusTuin, Piet
profiel
Zorgwoningen in combinatie met behuizing voor sociaal georiënteerde mensen, die de zorg deels op zich nemen.
Jong en oud leven op een zorgzame, gezellige manier met elkaar samen.
De organische architectuur met zijn helende vormen geeft hierbij een positieve bijdrage. www.architectenbureauacanthus.nl


zoekt
Bouwgrond en mensen met inspirerende, alternatieve ideeën ( Groen, cultuur).
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Tuin, Piet
Atelier Buitenkansen / Buro Lubbersde Vries, Marian
profiel
Het platteland biedt volop buitenkansen. We benutten deze kansen om het buitengebied ruimtelijk, economisch, sociaal en ecologisch te versterken. We verbinden opgaven en combineren oplossingen, met integrale meerwaarde als resultaat.


zoekt
Grondeigenaren, agrariërs of ondernemingen die op innovatieve manier betrokken zijn bij ontwikkelingen in het buitengebied en die vanuit een integraal perspectief mee willen denken over de transformatie van het buitengebied.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met de Vries, Marian
De RoosenhofWoonzorghoeve voor mensen met dementie
profiel
Een hoeve en 4 woningen op een erf geeft 24 mensen met dementie een thuis, een zinvol leven en zorg Het erf biedt zowel rust als activiteit aan bewoners, mantelzorgers en vrijwilligers Ieder neemt zo deel aan de samenleving en de omgeving


zoekt
Een locatie (ca 1 ha) aan de rand van een dorp in Noord Brabant en mensen die mee willen denken om dit project voor bewoners met dementie te realiseren. Ik spreek graag met woningcorporaties, architecten en sociale investeerders.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Woonzorghoeve voor mensen met dementie
Het LabHet WOONlab
profiel
Het WOONlab, een groep met meer dan tien jaar samenleefervaring, werkt aan een droom: een woon- en werkgemeenschap in het groen. De kern: samenleven, duurzaam bouwen & creativiteit. Het wordt een groene hotspot waar het bruist van cultuur.


zoekt
een grondeigenaar in Noord Brabant of Gelderland die enthousiast is over kleine groene modulaire woningen en gedeelde voorzieningen met publieke functie, zoals ontmoetingsruimte, muziekstudio, ateliers, gastverblijven en massagestudio.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Het WOONlab
Cuijpers AdviesCuijpers, Jos
profiel
Nog geen profieltekst


zoekt
Nog geen zoekbeschrijving
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Cuijpers, Jos
In het WildEshuis, Heleen
profiel
Ik ontwerp avontuurlijke, groene plekken voor kinderen. Op dit moment volg ik een opleiding om voedselbossen te ontwerpen. Ik ben goed in het bedenken en uitvoeren van ideeën. Ik wil groen combineren met sociale activiteiten.


zoekt
grondeigenaren nabij Voorst / Deventer
boeren nabij Voorst / Deventer
financiers
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Eshuis, Heleen
Team OTeam O
profiel
Wij zijn een creatief team met een landschapsarchitect, een concept ontwikkelaar en een architect. Vanuit een gezamenlijke interesse en achtergrond zijn we enthousiast om onze krachten te bundelen voor deze prijsvraag. Met onze diverse expertises kunnen wij ideeën ontwikkelen die op meerdere schaalniveaus en perspectieven betrekking hebben, voor een integrale benadering van deze opgave. Een opgave die vraagt om visie, durf en experiment en die tegelijkertijd een praktische, economisch haalbare insteek behoeft.
http://www.otolandscape.nl/
http://www.ravenkop.com/
http://www.buromoon.nl/


zoekt
Een grondeigenaar met een geschikte locatie om samen de mogelijkheden (en onmogelijkheden) te onderzoeken en een radicaal, realistisch en realiseerbaar plan op te tekenen!
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Team O
GrondeigenaarBoetele
profiel
Betreft een landgoedje met 7 ha grond , NSW in oprichting ,gelegen tussen dorp en een Natura 2000 natuurgebied en een groot landgoed . Allen op slechts enkele km van elkaar gelegen . Ik zou mijn NSW-in oprichting open willen stellen voor een wandelroute voor de dorpelingen naar bovenstaande natuurgebieden waarbij eventueel een oude (nu doodlopende) verbindingsweg en mogelijk wat nieuw aan te leggen natuurstroken langs bestaande watergangen betrokken zouden kunnen worden. Het mooie cultuurlandschap staat onder druk van intensieve veehouderij , grote varkensbedrijven en een naderend industrieterrein.


zoekt
Ik zoek mensen / instanties met wie wij samen een integraal plan kunnen maken waarmee natuurbeleving , recreatie , ecologie ,water, en landbouw in dit mooie stukje Salland , weer in balans komen.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Boetele
vereniging Brabants Particulier GrondbezitDe Bont, René
profiel
Vereniging BPG en haar landelijke Federatie FPG hebben een brede achterban/netwerk van landgoederen, grondeigenaren met veel ervaring en deskundigheid. Diverse voorbeelden zijn voorhanden. BPG streeft naar versterking van het buitengebied, met rendabel en duurzaam grondbezit. Hiervoor is het noodzakelijk dat gronden verbonden blijven aan de VAB-locaties, met name de historische huiskavel. Onderzoek de potentie van de cultuurhistorische, ecologische, landbouwkundige, landschappelijke en sociale waarden en ga samen met de businesscase aan de slag. NSW-landgoedvorming kan daarbij de drager zijn. Wonen, werken en natuurbeheer komen op het landgoed samen. BPG is een van de intitiatiefnemers van Renaissance van het platteland.


zoekt
Zowel (landgoed-) eigenaren met VAB's in Noord-Brabant als potentiele bewoners/ondernemers met gedegen plannen én slagkracht, met name in de overgangsgebieden tussen landbouw en natuur. BPG wil graag met haar achterban participeren in enkele toonaangevende pilots.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met De Bont, René
Troop of Hope to CoopHendriks, Lily
profiel
Met een rugzak vol vertrouwen & wat helpende handjes samen bouwen aan iets unieks. hooggeeerd publiek wij zijn op zoek naar eerlijke repliek. Ze noemen ons ziek maar dat is hun vooropgezette stigmatiserende tactiek, wij maken liever muziek!


zoekt
Een plek op de buiten waar de vogeltjes fluiten. Daar waar ik met mede teamgenoten als als natuur-liefhebbende straatvogel, levenkunsts-onderzoeker&genieter, afgestudeerd stads-boerinneke, kinderopvang-juf, projectbedenker en gehandicapt mens een kans krijg om te laten zien wie en wat ik ben & ken?! let\\\\\\\\\\\\\\\'s ZEN want ik ben wie ik ben een goed en gelovig mens met een natuyurlijke wens op de grens van VW polo en Mercedes Benz. Of toch liever 1PK want die lust ook gras of sla
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Hendriks, Lily
Identiteit ontwerpersLisanne Mosterd / Susanne Lucassen
profiel
Als dochters van een groenteboer en fruitteler hebben wij geleerd hoe we moeten vegen. Op de Design Academy hebben wij geleerd om buiten de gebaande paden te denken. Wat als we dit nou combineren…

Wij zijn ruimtelijk en grafisch ontwerpers met ruime ervaring in het vormgeven van de visuele identiteit van bedrijven, projecten en evenementen.

Concept ontwikkeling - Brand identity - expositie en interieurontwerp .

ontwerpstudioli.nl - www.hooghtij.nl


zoekt
Samenwerking met grondeigenaren, projectontwikkelaars en architecten om ideeën te ontwikkelen, verhalen naar boven te halen en deze visueel te maken voor een groter publiek.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Lisanne Mosterd / Susanne Lucassen
perceel met kansenleegstaande schuren
profiel
Op deze locatie in overijssel bevind zich naast een 2 onder 1 kap woning. Leegstaande schuren, namelijk 2 varkensschuren, een 1 schuur met 4 paarden boxen.

Ik zie kansen en mogelijkheden om deze schuren in een ander jasje de steken. Zelf heb ik een passie voor zorg. Ik sta open voor ideeën.......
Wellicht kunt u een match zijn met mij, om zo samen naar ideeën te sparren.


zoekt
Lijkt het jou leuk om mee te denken in kansen en zie jij mogelijkheden binnen dit perceel. Of zie jij mogelijkheden buiten dit perceel in een breder perspectief . Kun je out of the box denken met kansen. Laat dan wat van jou horen. Samen zijn we sterk voor goed werk.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met leegstaande schuren
Richèl Lubbers ArchitectenLubbers, Richèl
profiel
Als ontwerpers uit Achterhoek, Groningen, Brabant & Utrecht geven we vorm aan wensen van opdrachtgevers. We vormen plannen rondom duurzaam werken, wonen & leven. Wij combineren visie met praktijk. Dit levert eigen & zinnige ontwerpen op.


zoekt
Grondeigenaar met uitgesproken wensen. Eigenheid & karakter mag hierbij voorop staan. Ontwerp samen met ons jouw ideaalbeeld tot bouwbaar plan. Wil je jouw idee tot volle wasdom laten komen? Bel voor een kennismaking, leuk je te ontmoeten.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Lubbers, Richèl
Hemelse Natuur Bendel, Daan
profiel
Hemelse Natuur is een collectief dat zich onderscheidt in innovatief, creatief landschapsarchitectuur, harmonisch natuurbeheer en het bouwen van een gemeenschap. We streven hierbij met onze partners naar de connectie tussen mens en natuur.


zoekt
We zoeken een enthousiaste boer/landeigenaar gezamenlijk een bio-diverse belevingstuin wil realiseren. De natuurlijke plek biedt social cohesie aan de gemeenschap en economische waarde door specifieke uitgebalanceerde natuurlijke productie.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Bendel, Daan
Samen Lukt Het Zelfvan Praag, Xandra
profiel
Wij hebben expertise en ervaring met duurzame communitybuilding en zelforganisatie van groepen mensen. Wij geven mét gebruikers vorm aan innovatieve sociale concepten waarbij zij zelf ook een actieve rol vervullen.


zoekt
Wij zoeken een team die al in een het ontwerp stadium het sociale ontwerp aspect mee willen nemen zodat alle betrokken mensen een passende actieve mee denkrol c.q uitvoeringsrol krijgen.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met van Praag, Xandra
Stuyt ArchitectenStuyt Architecten
profiel
Wandelend door het prachtige landschap van de Achterhoek in 1823 kwam Jacob van Lennep een afwisseling van dorpen met de omliggende cultuurgronden en wilde natuur tegen. Als we deze zelfde wandeling vandaag maken zien we echter een totaal ander landschap, een van dorpen afgewisseld met ongebreidelde woningbouw in de inmiddels niet meer wilde natuur.
De Achterhoek is aangemerkt als een krimpregio. Door schaalvergroting van de agrarische sector is de verwachting dat tot 2022 de werkgelegenheid afneemt met 0,6% per jaar. Er vindt een concentratie plaats van de agrarische bedrijven en dit biedt kansen om nieuwe leegte te creëren in het weidse landschap van de Achterhoek.
Daarom stelt Stuyt Architecten voor om de scheiding tussen stad (dorp) en land weer duidelijk te maken en een nieuw imago voor de regio te ontwikkelen. Concentreer functies en voorzieningen in de kernen, concentreer de landbouw en veeteelt in agripoli en maak de ruimte er tussen weer beschikbaar voor de natuur.


zoekt
Dwarsdenkers en ver kijkers
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Stuyt Architecten
LOS stadomlandLOS stadomland
profiel
Wij zijn een ontwerpburo voor landschapsarchitectuur en stedebouw. We brengen creativiteit en ervaring mee onder andere rondom gebiedsontwikkeling op het platteland.


zoekt
Wij zijn op zoek naar een grond- en/of vastgoedeigenaar die radicaal wil vernieuwen en ambitieus is. We zoeken een casus waarin de integraliteit van de vraagstukken op het platteland tot hun recht komen. Dichtbij de stad zou het mooist zijn
Maak een profiel aan om contact op te nemen met LOS stadomland
Hogeschool Van Hall Larensteinvan der Meulen, Suzanne
profiel
Als onderzoeksgroep aan Van Hall Larenstein onderzoeken en ontwerpen wij duurzame, regionale voedselsystemen en het landschap dat daarbij hoort. Wij willen in teams samen met adviseurs en ontwerpbureaus bijdragen aan een mooier platteland.


zoekt
Wij zoeken grondeigenaren die vernieuwing opzoeken. Ben je varkensboer, wil je omschakelen naar noten, of wil je een voedselbos van een behoorlijke maat ontwikkelen? Doe mee! Samen ontwikkelen we een innovatief idee voor jouw bedrijf.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met van der Meulen, Suzanne
ZinCreationsZinCreations
profiel
Stakeholders en functies verbinden vanuit een Vrije geest. Resultaat: nieuwe rendement- en Zinvolle huisvestings- en verblijfsconcepten initiëren, realiseren én beheren.

Flexwonen - Community - Duurzaamheid - Sociaal Maatschappelijk Beheer - Inclusiviteit - Events


zoekt
Graphic Designer
(Landschaps-)Architect
Grondeigenaren
Maak een profiel aan om contact op te nemen met ZinCreations
architect / city plannermargret bongers
profiel
verbinder, conceptontwikkeling en out of the box denker

urban planning - building adaptation - cultural heritage - architecture - archeology


zoekt
een team in brabant om te brainstormen, klankborden en een voorstel neer te leggen
Maak een profiel aan om contact op te nemen met margret bongers
RijkenVermaatRijken, Marlies
profiel
RijkenVermaat zet zich in om de leefomgeving te vergroenen en daarmee het leven aangenamer te maken voor mens en dier. Met alle informatie en de karakteristieken van een plek gaan we een creatief proces is waarbij we onze kennis en ervaring van landschapsinrichting, bodem en water inzetten. We zijn kritisch, open, oplossingsgericht en staan voor ons vak.
Wij zijn tevreden als er een innovatief en vernieuwend idee is ontstaan.


zoekt
We zoeken grondeigenaar/ bedrijven met wie we samen een integraal plan kunnen maken, waar verschillende thema's landbouw, water, ecologie, recreatie, energie een plaats krijgen die aansluit bij de karakters van de plek. In de buurt van Vught/Ravenstein, Noord-Brabant.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Rijken, Marlies
Ooze Architects, Vincent Wittenberg en Bennie MeekPfannes, Eva
profiel
Voor de prijsvraag Brood en Spelen werken Ooze architecten samen met sociaal ruimtelijk ontwerpers Vincent Wittenberg en Bennie Meek. Wij geloven in het werken met natuurlijke en landschappelijke processen. Wij zetten ontwerp in voor het sluiten van kringlopen (van lineair naar circulair) en betrekken mensen bij processen die normaal gesproken verborgen zijn en maken deze zichtbaar, aantrekkelijk en beleefbaar. Wij zijn geïnteresseerd in het ontdekken en het maken van nieuwe connecties in de regio: tussen stad en landschap, tussen boer / producent en consument, en tussen consument en landschap. Wij zien het landschap als een productieve ruimte en boeren die een cruciale rol spelen in de ontwikkeling daarvan.

Ooze architecten zijn de ontwerpers van de bekroonde projecten Of Soil and Water: Kings Cross Pond Club (de eerste openbare zoetwater zwemvijver in het VK) en Água Carioca (een stedelijke circulaire waterstrategie voor Rio de Janeiro). Vincent Wittenberg en Bennie Meek zijn onder andere oprichters van Gewildgroei, een project om spontane vegetatie in de stad aan te moedigen.

http://ooze.eu.com/
http://www.vincentwittenberg.nl/
http://www.studiomeek.com/


zoekt
Een landeigenaar / boer in Noord-Brabant (idealiter iemand met ervaring in de landbouw) met land en structuren welke beschikbaar zijn om te worden getransformeerd, bij voorkeur in de nabijheid van een stedelijk gebied. Elke vorm van landbouw is voor ons van belang, het belangrijkste is iemand te vinden die zijn praktische ervaring wil delen en die enthousiast is om met ons mee te denken over de bovenstaande themas.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Pfannes, Eva
Koolvis StudioVos, Erik
profiel
Onze studio is gespecialiseerd in omnichannel architecture. We zijn ontwerpers en marketeers van tijd en ruimte. We maken ruimte relevant voor eindgebruikers (betalende klanten). We maken het aantrekkelijk om meer tijd te spenderen in ruimte. Wij ontwerpen conversie. Met de ideale klantreis. Wij ontwerpen 'ruimtereizen'.

We vinden dat m2's waardevol moeten zijn. Voor de eigenaar, zodat er rendement wordt behaald. Voor de gebruiker, zodat er een plezierige ervaring ontstaat. (Met als gevolg; langer verblijf, hogere spendering en stijging van het retentiebezoek)

We zijn gespecialiseerd in grootschalige ruimtevraagstukken, waarin gerichte doelgroepen worden uitgenodigd. Onze jarenlange ervaring is opgebouwd uit tentoonstellingen, werkomgevingen, showrooms. Voor verschillende venue's, bouwers en marketeers. Waaronder bijvoorbeeld Rabobank, Jaarbeurs, Eindhoven Airport.

Koolvis Studio is lid van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers en staat geregistreerd in het Architectenregister.

www.koolvis.studio


zoekt
Koolvis Studio zoekt een grondeigenaar c.q. agrarisch ondernemer die nadenkt over het realiseren van een 'experience center'.

Met hem/haar komen we graag in contact om nader kennis te maken en te onderzoeken of we samen een team kunnen samenstellen.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Vos, Erik
Vuurdorp Vuurdorp
profiel
Bier brouwen; in de moestuin werken; en naar de mis gaan? Van de 1000-en kloosters in NL zijn er nog een paar bewoond. Maar we kunnen het klooster nieuw leven in blazen: een plek waar je rust vindt en waar mooie producten gemaakt worden.


zoekt
Locatie (boerderij/klooster/soortgelijk) met 1-2 ha grond voor moestuin/permacultuur, mede-ondernemers/enthousiastelingen om het idee verder uit te werken, ontwerpers, mensen met verstand van financiering en vergunningen
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Vuurdorp
LWAWeeber, Laura
profiel
Architect


zoekt
Grondeigenaren, landbouwkundigen, milieudeskundigen , software architecten, etc..., die een team willen vormen om na te denken over nieuwe regionale netwerken, voor voedsel- en energiedistributie, en hergebruik van grondstoffen. Naast een efficiënter gebruik van bronnen moet dit ook leiden tot een betere relatie tussen stad en ommeland.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Weeber, Laura
EeckhofJannink, Tom
profiel
Adviesbureau Eeckhof gaat voor een leefbare omgeving. Op ruimtelijke en sociaal gebied, met aandacht voor landschappelijke inpassing en kansen voor de boeren.
Wij helpen mensen bij het denken in nieuwe kansen en mogelijkheden. Komen tot een plan waar alle betrokkenen enthousiast over zijn: daadkrachtig en met gezond boerenverstand.


zoekt
Grondeigenaren en andere creatievelingen. Wij bieden veel positiviteit en enthousiasme, een groot netwerk, veel kennis over mogelijkheden binnen de (beleids)kaders en ervaring in buiten-de-lijntjes-denken. Resultaat: een concreet toekomstbestendig plan.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Jannink, Tom
Bloot ArchitectureBloothoofd, Tjeerd
profiel
Bloot Architecture is een ambitieus en concept gedreven architectenbureau gevestigd in Den Haag. Wij werken op alle schaalniveau’s voor particulieren, overheid, ondernemers en ontwikkelaars aan duurzame en bijzondere ontwerpopgaven.


zoekt
Ambitieuze grondeigenaar om samen een team mee te vormen om op zoek te gaan naar vernieuwende ideeën en architectuur om plannen vorm te geven en te concretiseren.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Bloothoofd, Tjeerd
MTB Architectenvan Dijk, John
profiel
Bevlogen architect zoekt grondeigenaar. Ontwerpen ontstaat niet alleen uit goed vormgeven, maar vooral uit goede antwoorden bedenken op de juiste vragen.
Integraal meedenken over wat nou eigenlijk de opgave is. Je analytisch vermogen en je creativiteit inzetten, nog voordat vormgeving aan de orde is.
En niet alleen maar samen.
Werkend vanuit Apeldoorn is het voor mij vanzelfsprekend dat niet de stedelijke maar de landelijke opgaven de richtingbepalende toekomstvragen in Gelderland zijn.


zoekt
Grondeigenaren. Benader me gerust als er enige kans is dat we elkaar kunnen aanvullen en versterken. Wij zijn natuurlijk ook heel sterk in het visualiseren van de inzending.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met van Dijk, John
GeoniusRuimtelijke ontwikkelingen
profiel
Als interdisciplinair adviesbureau geven wij vorm aan de leefomgeving van mens, plant en dier. Wij staan voor duurzame ontwikkeling en waarborging van ruimtelijke kwaliteit.

Voor meer informatie zie geonius.nl


Wij zijn werkzaam binnen de werkvelden: ruimtelijke ontwikkeling, landschap, ecologie, wegen, water, archeologie, milieu, geotechniek en geodesie. Binnen ons bureau worden kennis en ervaring gecombineerd met creativiteit en betrokkenheid.

Onze ontwerpers en adviseurs geven vorm aan de leefomgeving. Dat doen wij door het opstellen van visiedocumenten en het ontwerpen en visualiseren van plannen. Het resultaat is altijd een creatief, concreet en uitvoerbaar plan voor stad, dorp of landelijk gebied.

Samen met onze ecologen en civiel- en cultuurtechnici staan wij voor duurzame ontwikkeling en waarborging van ruimtelijke kwaliteit.


zoekt
Partners (grondeigenaren, organisaties, ontwerpers) om samen vorm te geven aan de toekomst van het landelijk gebied. Als team de mogelijkheden verkennen en deze uit te werken in een innovatief, integraal en uitvoerbaar plan.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Ruimtelijke ontwikkelingen
BoerderijHekkert, Wim
profiel
Agrarisch bedrijf, 35ha, nabij bandijk tegenover Deventer

Doelstelling : produceren van
A Voedsel voor mens of dier
B Natuur/biodiversiteit
C Belevingswaarde/recreatie mogelijkheden medemens

Nu we geen koeien en varkens meer hebben doen we dat met:
Biologische akkerbouw
Agrarisch natuurbeheer - hoogstamboomgaarden
Pensionpaarden -klompenpad


zoekt
Meedenkers en doeners om binnen onze doelstelling het bedrijf te verbreden /ontwikkelen
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Hekkert, Wim
Educatieve BoerderijEducatieve Boerderij Tilburg-Loon op Zand
profiel
Ergens in het gebied tussen Tilburg, Loon op Zand en Dongen willen wij deze natuur-en-mensen-ontmoetingsplek gaan realiseren. We, dat zijn de leden van de werkgroep Educatieve Boerderij in ontwikkeling. We staan nog aan het begin van het traject. Toch zijn onze dromen al veranderd in punten aan de horizon: de locatie is in zicht, er is enorme goodwill bij gemeenten, Brabants Landschap, Natuurmonumenten en andere betrokken partijen.
De Educatieve Boerderij zal de thuisbasis vormen van de schaapskuddes uit de omgeving.

Enkele doelstellingen zijn
educatie over duurzaamheid, natuur, landschap en cultuurhistorie,
recreatie en beleving voor bewoners uit de regio en recreanten van elders,
de natuurwaarden en biodiversiteit van het gebied vergroten.
Daarnaast willen wij nog wat extra’s nastreven, namelijk de sociale samenhang en betrokkenheid bevorderen tussen inwoners uit omliggende gemeenten. We proberen naast natuurminnende vijftigplussers ook bezoekers en vrijwilligers die gewoonlijk niet buiten de stad komen, te verleiden tot het aangaan van een band met de Educatieve Boerderij. Een speciale doelgroep vormen ‘Nieuwe Nederlanders’ uit de omliggende gemeenten.


zoekt
1.
Expertise voor die sociale participatiekant van ons plan: hoe betrekken we vrijwilligers bij het opbouwen van de Educatieve Boerderij en het naderhand samen onderhouden van verschillende onderdelen daarvan? Daarbij is vooral de vraag: hoe betrekken we ‘nieuwe en oude Nederlanders’ uit bijvoorbeeld Tilburg-Noord erbij? In landschapstermen zou je kunnen zeggen: hoe versterk ik de band tussen stad en platteland?

2.
Meedenkers/ontwerpers van duurzame bouw en inrichting, op basis van de principes van circulaire economie. Het gaat om de educatieve en recreatieve ruimtes, de bedrijfsruimtes en het buitenterrein.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Educatieve Boerderij Tilburg-Loon op Zand
Eet je Uitzicht! Eet je Uitzicht!
profiel
Drie zelfstandig ondernemers met een passie voor landschap en landbouw werken samen als Eet je Uitzicht! In de ontwikkeling van korte ketens, streekproducten, gebiedsvisies werken we aan het benutten of creëren van concrete verbanden tussen landbouwbedrijven, voedsel, mensen en het cultuurlandschap. Samen met producenten, gemeenten, burgers brengen we (potentiele) samenhangen in beeld als basis voor duurzame gebiedsontwikkeling. Dit kan leiden tot een bedrijfslandschapsplan, een businesscase rond gebiedseigen productontwikkeling, een gebiedsvisie. Altijd in de context van een transformerend platteland en met een concreet stappenplan.
Info: eetjeuitzicht.nl


zoekt
Agrariërs of andere grondeigenaren die bij willen dragen aan een vitaal en veerkrachtig bedrijf en cultuurlandschap. Die gezamenlijk op zoek willen naar mogelijkheden om hun relatie met de omgeving in sociaal, economisch en ecologisch opzicht te versterken. Het maken, vermarkten en eten van voedsel kan hier een rode draad in zijn. Want, wat je eet maakt het landschap.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Eet je Uitzicht!
Niek Roozen bvvan der Poel, Judith
profiel
Niek Roozen bv is een landschapsarchitectenbureau met veel ervaring met Floriades en grootschalige visies in China. In China zijn ze momenteel ook bezig met integrale opgaven van landbouw, water, ecologie en recreatie. www.niekroozen.com


zoekt
We zoeken een grondeigenaar met wie we samen een integraal plan kunnen maken, waar bijvoorbeeld de verschillende thema's landbouw, water, ecologie, recreatie, energie een plaats kunnen krijgen, en die bovenal recht doet aan de omgeving.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met van der Poel, Judith
Powertothepieper.nlvan den Heuvel, Frans
profiel
Boerderij gelegen net tegen/in de bebouwde kom. Aanwezig goed lopende boerderijwinkel/speeltuin, powertothepieper.nl. Verder is de basis gelegd voor een zorgboerderij power to the people! Altijd geroepen later bouw ik een bejaardenhuis(50+) nu is de tijd!!!


zoekt
Mensen die met mij mee kunnen denken en het vervolgens kunnen omzetten in een tekening/plan voor de realisatie van een soort \\\"centerparcs\\\" voor jong bejaarden! TEL:0650682160
Maak een profiel aan om contact op te nemen met van den Heuvel, Frans
De Schutkooilamers, eric
profiel
Boven op de natuurlijke terp in de uiterwaarde van de maas staat onze oude boerderij de Schutkooi. Omringd door vele meidoornheggen die het Maasheggengebied uniek maakt. Op ons erf zijn meerdere bedrijfjes gevestigd welke binnen de visie van de Schutkooi werken. 20 Jaar biologische ervaring met ons melkvee, dit jaar omschakeling van landbouw naar natuur. Natuur incl landbouw zijn we zeer voor strevend in en passen hier onze bedrijfsvoering op aan.


zoekt
Basis is gelegd, voor stap 2 vragen we gepassioneerde natuurontwikkelaars met een ruime visie. Voor PR zoeken we een moderne vlotte jonge vrouw die anders durf te denken. Buiten alles zoeken we de \\\'Klik\\\'.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met lamers, eric
OPROEP! Het kan anders.Vincent Lamers, Toekomstdenker, Ontwerper
profiel
Gezien heet aantal mensen dat op deze matching pagina staan, is er in Nederland sterk de behoefte tot verandering van onze leefomgeving, het lege boerenlandschap voelt dan als een verademing, een plek waarin we ons kunnen uitleven tot het uitproberen van nieuwe ideeën. De wedstrijd uitschrijvers delen waarschijnlijk ook deze gedachte, zo hebben zij problemen voorgelegd die gezien het luttele aantal, dat op deze matching pagina staan helemaal niet spelen. Daarnaast is er nog een groep landeigenaren, die zelf al een oplossing hebben, en niet zitten te wachten op een ontwerper met innovatieve ideeën. We kunnen met zijn allen wel allerlei suggestieve oplossingen bedenken, maar willen we daar iets mee doen dan hebben we landeigenaren nodig!


zoekt
Hierbij wil ik landeigenaren, die openstaan voor innovatieve ideeën, vragen om een profiel aan te maken op deze matching pagina. In de profieltekst aan te geven wat de locatie van het land is, gezien deze profieltekst het enige deel is die men op de site kan inzien.

Tevens wil ik vragen of landeigenaren die al een match hebben dit op de site te vermelden, en aan te geven of ze nog andere mensen zoeken.

Als laatste wil ik mede-ontwerpers oproepen die nog geen match hebben dit aan te geven en/of met mij contact op te nemen, wellicht moeten we dan als \\\"probleem-oplossers\\\" zelf de boer op, op zoek naar dat laatste stukje land.

Als dit niet lukt voor de zandgronden die hier worden besproken, dan wel voor andere locaties zodat wij in ieder geval iets kunnen bijdragen, is het niet in Nederland dan wel daarbuiten.

Vincent
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Vincent Lamers, Toekomstdenker, Ontwerper
De Blauwe Campus - BEECKK RuimtemakersMeulendijks, Els
profiel
Wij zien een toekomst waarin wordt geëxperimenteerd met combinaties van nieuwe vormen van (tijdelijk) wonen en werken, collectieve, duurzame energievoorziening en toekomstbestendige landbouw van voedselproductie en biobased materialen.


zoekt
Wij zoeken ruimte om te experimenteren. We willen pionier zijn en samen met andere partijen vorm en inhoud geven aan een transitieplek om te werken, wonen, ontmoeten, zaaien en oogsten. We zijn op zoek naar een grondeigenaar.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Meulendijks, Els
AMiBrigitte van Bakel
profiel
Ik ben bouwkundig ingenieur en architect van beroep. Voorbeelden van werk zijn te vinden op ami-web.nl

Mensen die eigenaar zijn van een pand of grond en een renovatie, verbouwing of nieuwbouw willen realiseren kunnen bij me terecht. Ik luister heel precies naar de vraag en hoor daarnaast ook de wens en het verlangen. Dat vertaal ik dan met liefde naar een mooi plan dat in de nabije toekomst te realiseren is. Ik maak een ontwerp, zoek het juiste advies erbij, vraag de vergunning aan en stuur waar nodig de uitvoering bij, zodat de opdrachtgever bij de oplevering met voldoening kan zeggen dat binnen zijn budget een prachtig gebouw is gemaakt.

Massaproductie is niks voor mij, tenzij de vraag voortkomt uit een gedreven passie en betrokkenheid bij het welzijn van mensen en onze prachtige aarde. Mijn werk komt het beste uit de verf als er gelegenheid is om innovaties te doen. Dingen waar nog niemand een vraag over heeft gesteld of aan heeft gedacht komen moeiteloos uit mijn pen. De ervaring leert dat het vaak tussen de zeven en tien jaren duurt voordat een innovatie in vruchtbare grond landt. Het is een kwestie van volhouden. Dat laatste helpt om dingen voor elkaar te krijgen waarbij veel instanties, adviseurs, financiers en overheid nodig zijn.zoekt
Bestaande gebouwen op het platteland zijn interessant. Vooral om te kijken naar transformaties van grote en kleine bedrijfsgebouwen naar andere functies zoals bijvoorbeeld combinaties van zorg en wonen of kleinschalige bedrijvigheid in de landbouw en voedselproductie.

Als ze ruimtelijk en structureel goed in elkaar zitten kan er met bestaande gebouwen vaak heel veel. Denk aan aanpassingen zodat je een leven lang op dezelfde plek mag wonen. Of wonen in een winkelstraat, voormalig kantoor, parkeergarage, ziekenhuis of school. Nieuwe combinaties van wonen en werken aan huis, waarbij niet de zolder maar de begane grond toegankelijk kan zijn voor klanten.

Verder heet ik alle opdrachten welkom die te maken hebben met cultureel maatschappelijke functies. Bijvoorbeeld een beschermhuis voor vrouwen of een gebouw waar workshops en lezingen gegeven worden, maar ook een hotel, sportschool, een dansruimte of een gezondheidspraktijk passen daar in.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Brigitte van Bakel
BisscherouxJeroen Bisscheroux
profiel
Als vormgever wil ik de historische betekenis van het Gelderse landschap een nieuwe, actuele impuls geven. De bezoekers een ruimtelijke, zintuigelijke ervaring laten ondergaan die volledig losstaat van de beklemmende Randstedelijke context.


zoekt
Een vrijliggend, groen, publiek toegankelijk stuk land. Vanuit verschillende kanten te bekijken en te benaderen. Omgeven door heuvels, bomen en of water. Afmeting: een vierkant stuk van één hectare.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Jeroen Bisscheroux
Nederlandse NotenverenigingBaltissen, Ton
profiel
Ontwikkeling van notenteelt in Nederland. Vele toepassingen zijn mogelijk, van alleen noten plantages tot combinaties met dier of plant. Zie ook www.notenvereniging.nl


zoekt
Ondernemers die bufferstroken (randen langs watergangen) willen aanleggen of perceels randen met notenbomen. Combinatie met andere gewassen of dieren is mogelijk. Betrekken consument bij ontwikkeling.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Baltissen, Ton
EcobozVrijhoef, Meta
profiel
Nog geen profieltekst


zoekt
Nog geen zoekbeschrijving
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Vrijhoef, Meta
Het Domein van IedjeLieke Abbenhuis & Paul Maas
profiel
Sinds 2013 zijn wij in het bezit van 1 ha grond met huis en oude varkensstal in het buitengebied van Baarle-Nassau. Eind 2012 is de helft van dit terrein, dat jaren gebruikt is voor agrarische doeleinden, omgevormd tot een bloemrijk grasland omgeven door een houtwal, streekeigen bomen als zomer- en wintereik, kleinbladige linde en witte els, en vogelbosjes met kardinaalsmuts, meidoorn, hondsroos, gagel en kruipwilg.
Een waar toevluchtsoord voor vogels, bijen, vlinders en andere insecten.

Momenteel zijn we bezig met plannen voor herbestemming van huis en stal voor werk en wonen. Het Domein van Iedje moet een verblijfs-en ontmoetingsplek worden waar natuur en cultuur, werk en recreatie elkaar gaan ontmoeten. Energieneutraal en duurzaamheid zitten in het eisenpakket.
Voor dit plan werken wij al samen met een architect en ecologische hovenier.

Echter, gezien de grootte van het terrein is dit slecht een postzegel in het huidige agrarische gebied, een pleister op het bloeden van het verlies aan de biodiversiteit. Wij zouden dan ook graag zien dat we dit in een breder perspectief kunnen gaan plaatsen.


zoekt
Grondeigenaren, bedrijven, instellingen en producenten in de wijde omgeving (Baarle-Nassau) die op de huidige postzegel willen aansluiten zodat er een ecologisch netwerk ontstaat, een ‘biodiverse olievlek’ die van het buitengebied een paradijs maakt voor mens, plant en dier en waar werk en recreatie kunnen floreren.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Lieke Abbenhuis & Paul Maas
Woonvisie2050Veenhuis, Johan
profiel
Woonvisie2050 behelst een woon/zorggroep, gebaseerd op driegeneratie-bewoning. Aangevuld met 2 of 3 leer-werkplekken voor mensen met een afstand tot de samenleving. Grootschalige moestuinderij, zeer kleinsch. dierenh. en boomgaarderij.


zoekt
Een agrariër in Salland-Twente, die stopt en een stal mag verbouwen tot een paar woonunits (rood voor rood?) of waar op het erf enkele tiny-houses geplaatst kunnen worden. Verder is dubbele/ meervoudige bewoning van het hoofdpand gewenst.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Veenhuis, Johan
ph78 bvlochmans, roel
profiel
Ik ga deze zomer een BSF (insecten)farm opzetten; BSF larven eten voedselafval en mest en zijn voer voor gevogelte, vis en varken. Door huidige wettelijke belemmeringen doe ik dit in de vorm van een proeftuin.
zoekt
Ik zoek partijen om het concept van de proeftuin verder uit te werken. Als 10% van de voer-soja wordt vervangen door BSF larven, is er in NL ruimte voor 4.000 BSF farms die elk jaarlijks 25 ton produceren.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met lochmans, roel
Treetop StudiosDijk, Anna
profiel
Als architect en ontwerper van gebiedsininrichting ben ik geïnteresseerd in het verder ontwikkelen van een plan voor een creatieve broedplaats op een natuurlijke plattelandslocatie. Kernwoorden zijn natuurontwikkeling, creatieve retraite, moderne architectuur, relatie tussen mens en landschap, jonge bedrijvigheid, duurzame bouw en exploitatie en innovatie.


zoekt
Grondeigenaar met een geschikt terrein en verwante interesses om de businesscase en het ontwerp samen uit te werken. Daarnaast ben ik op zoek naar een aantal experts om mee samen te werken op het gebied van:
Kostenramingen projectontwikkeling en exploitatiemodel
Duurzaam bouwen
Landschapsarchitectuur / natuurontwikkeling
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Dijk, Anna
ZorgstalmonicaRöben, C.W.
profiel
Ik zet paarden/ponys in als een vorm van zorg.
Dit doe ik momenteel als zzp'er. (ambulante hulpverlening)zoekt
Een eigen locatie; een schuur of i.d. om paardenstallen in te maken, weidegrond en verblijfsruimte.
Omgeving twente.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Röben, C.W.
Kuijpers Farmers vofKuijpers-Gouvernante, Henk en Horry
profiel
Een varkensboerderij niet meer maar beter. Kleinschaliger nee, groter nee, maar wel duurzamer en transparanter. Het Spekrijt aan de rand van Deurne. Een plek waar de consument de boer ontmoet met zijn dieren. De oorsprong van zijn voedsel weer leert kennen. Met alles onder een dak waar ook zorgbehoevende wonen en werken in een warme en vertrouwde omgeving. Waar iedereen nieuwsgierig van wordt en binnen loopt om elkaar te spreken. Dit alles op een authentieke Brabants boeren erf.


zoekt
enthousiaste partners, ontwerpers, landschapsarchitecten die ons bedrijf verder kunnen vormgeven om een bestendige toekomst voor ons bedrijf te creëren.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Kuijpers-Gouvernante, Henk en Horry
Burobolvan Dooren, Marcel
profiel
Burobol is een ontwerpbureau voor landschap en buitenruimte waarin kennis en ervaring worden gecombineerd met flexibiliteit en betrokkenheid. Door te kijken naar de omgeving en het zijn historie en te luisteren naar de mensen die het gebied gebruiken maken we ontwerpen die de plekken logische en aangenaam maken voor zowel mens als dier.


Bij Burobol werken landschapsarchitecten, stedenbouwers en technisch ontwerpers samen als team. Daarnaast hebben we een breed netwerk aan specialisten die ons bij kunnen staan. Zo kunnen we voor iedere landschappelijke opgave of buitenruimte onze opdrachtgever ontzorgen.

We hebben ervaring in het ontwerpen van zowel historische boerenerven als de landschappelijke inpassing van nieuwe functies of schaalvergroting van de huidige boerenbedrijven. Daarnaast maken we landschapsvisies voor grotere gebieden en vinden we het een uitdaging verschillende disciplines met elkaar te combineren met als doel een gedragen plan te ontwikkelen.


zoekt
Agrarische ondernemers, - organisaties of een gemeente in oost-Brabant, die op zoek zijn naar innovatieve mogelijkheden voor de ontwikkeling van het platteland. Het combineren van verschillende functies zien wij als kans.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met van Dooren, Marcel
WE architecten en René Kuiken UrbanismWE + RK
profiel
WE architecten en René Kuiken Urbanism zijn een architecten- en stedenbouwkundig bureau onder één dak. Wij zijn ervaren en creatief in gecombineerde opgaven op verschillende schaalniveau´s. Onze ontwerpkracht zetten we nu graag in voor het toekomst bestendig maken van jullie bedrijf en om gezamenlijk een bijdrage aan de vernieuwing van het platteland te leveren. Eerder hebben we op uitnodiging van de Rijksbouwmeester deelgenomen aan een vergelijkbaar atelier.


zoekt
Grondeigenaren die kansen zien hun bedrijf toekomst bestendig te maken door het bundelen van ondernemerszin, ‘boerenslimheid’ en ontwerpkracht. We hebben expertise en plezier in architectuur, stedenbouw en landschap en voelen ons thuis bij zowel de kleine - als de grote schaal.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met WE + RK
bomenkennisGoudzwaard van Ling, Paula
profiel
7Lingen is een stichting i.o. van ondernemers binnen onze familie die hun vaardigheden en know-how op het gebied van natuur, gezondheid en creativiteit willen bundelen en uitdragen.

1. Wij hebben de ambitie om een duurzaam natuur herstelproject op te pakken, waarbij het landelijk gebied nieuwe kansen krijgt om aan te sluiten bij bestaand bos en natuurgebieden om zo natuurverbindingen te creëren.
2. Coaching en educatie aan jonge ouders op het gebied van opvoeden, stress- en stresspreventie, vroegtijdig herkennen van burn-out klachten en aandacht training voor kinderen. Deze trainingen in een natuurrijke omgeving voor nog betere impact
3. Creativiteit als bloemschikken met natuurlijke materialen en houtbewerking, het geven van diverse trainingen en cursussen en bijzondere reizen

bomenkennis.nl
reliefcoaching.nl
seasondesign29.nl
uniquetravelling.nl


zoekt
Wij zoeken naar mogelijkheden om in het buitengebied te wonen en/of ondernemen
• grondbezitters en ontwerpers die een samenwerking met ons zien zitten
• woon- en werklocatie waar kansen liggen voor bos- en natuurherstel,
• grote werkschuur voor geven van cursussen en workshops

Maak een profiel aan om contact op te nemen met Goudzwaard van Ling, Paula
De Transformator
profiel
De Transformator adviseert overheid en bedrijf bij het organiseren en visualiseren van hun duurzame ambities. Onze conceptuele aanpak geeft verrassende inzichten en kansrijke modellen.

Er zijn meerdere aanleidingen voor het vernieuwen van de agrarische sector, maar een belangrijke en urgente is de energietransitie. De Transformator onderzoekt en ontwerpt de energieproductie en -opslagmogelijkheden en integreert deze in realistische ontwerpen en processen. Daarbij laten we ons inspireren door het bestaande landschap en de gebruikers en omwonenden.

www.detransformator.nl


zoekt
Energieondernemers/-collectieven die nieuwsgierig zijn naar een integrale aanpak van de energietransitie.

Boeren die energieproductie willen integreren in een duurzaam bedrijf.

Ondernemers die nieuwe functies willen introduceren in een duurzaam landschap.

Grondeigenaren met enthousiasme voor de energietransitie in combinatie met natuur- en landschapsontwikkeling.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met De Transformator
Tekenstudio JBBok, Jeanne
profiel
Tekenstudio JB is een teken-,leer-, en werkatelier voor realistisch, analytisch en detailstudie. Wat ik doe en wie ik ben kunt u vinden op jeannebok.comof tekenstudiojb.nl, LinkedIn en/of Facebook. De komende jaren staan voor mij in het teken om de gedane proefperiode die ik al enkele jaren bezig (a.d.h.v een eigen geschreven concept), 'om'' te kunnen zetten in een nieuw kleinschalig tekenatelier wat gestoeld is op 'de oude meesters'. Daarbij is de natuur voor mij essentieel. Opgegroeid in- en om de natuur van het huidige 'Groene Woud' weet ik als geen ander hoe belangrijk natuur voor de mens is. Om 'het tekenen naar de natuur' uit te dragen op een volwaardige manier zoals ik voor ogen heb, kan zo'n tekenatelier m.i. in een landschappelijke omgeving te midden van die natuur een Unique Selling Point zijn. Hierbij heb ik veel ideeën die ik samen met onze huidige en veranderende gedachtegangen m.b.t. die natuur en duurzaamheid tot uiting zou willen brengen. Duurzaamheid, eenvoud en rust heeft te maken met het tekenen. Tekenen heeft te maken met terugkeren naar die eenvoud, naar die basis, en naar die concentratie. 'Weten wat je tekent' is mijn motto. Mijn droom is, dat het Atelier enigszins zelf reddend zou kunnen zijn in duurzame ontwikkelingen, niets is me meer lief. Er kunnen landschapstuinen omheen aangelegd worden, bloementuinen voor bijen etc. want ook daar heb ik bijzondere ideeën over.


zoekt
Grondeigenaren, boeren (tuin-)architect (duurzame ontwikkelingen) etc. daarbij een ruimte om een hoogwaardig en duurzaam tekenatelier te kunnen beginnen. Verbinden is me lief, mens en natuur, oud en jong, misschien vrijwilligers die graag de handen uit de mouwen steken en in een buitengebied bezig willen zijn. Opleidingen die gespecialiseerd zijn in tuinaanleg, tuinarchitectuur en/of innovatieve ideeën.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Bok, Jeanne
Relandvan Dooren, Arjan
profiel
RE – voorvoegsel
Opnieuw, terugkeren, herstellen.

LAND – zelfst. naamw.
Het niet door water bedekt gedeelte van
de aarde, agrarische grond, grondgebied,
streek of staat.

RELAND – zelfst. naamw.
Herbestemming / herontwikkeling
van ruimte.

Ruimteregisseur en kennisexpert op het gebied van gebieds- en locatieontwikkeling in het buitengebied. Wij zijn een jong, maar ervaren, creatieve en gedreven onderneming. Voortgekomen vanuit de agrarische sector bekijken we elk plan met een gezond stukje boerenverstand. Wij hechten waarde aan persoonlijk contact en durven buiten de kaders te denken.


zoekt
Wij zijn op zoek naar grond-/vastgoedeigenaren die op zoek zijn naar een nieuwe toekomst, maar niet goed weten wat dat moet zijn? Met open vizier nieuwe mogelijkheden ontdekken, verkennen en concretiseren.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met van Dooren, Arjan
K3Sprong-Ariëns, Marloes
profiel
Wij hebben jarenlange ervaring in het verantwoord winnen van grondstoffen. Inmiddels is K3 uitgegroeid tot een multidisciplinaire speler in de grondstoffenmarkt, waarbij duurzame gebiedsontwikkeling centraal staat.


zoekt
Wij zijn op zoek naar partners (grondeigenaren) waarmee we gebieden toekomstbestendig in kunnen richten. Met oog voor natuur, duurzaamheid en een langetermijnrelatie met de omgeving. De motor van deze ontwikkeling kan een klei- of zandwinning zijn.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Sprong-Ariëns, Marloes
Woldhoes Lankreijer, Liane
profiel
We gaan 5 ha omzetten naar voedselbos. Grootschalig overstappen op kleinschalige voedselbossen lost de problemen op het platteland op. Wel zijn innovatieve lokale verwerkingscentra nodig om gevarieerde oogsten samen efficiënt te verwerken.


zoekt
Mensen in Twente die mee willen bouwen aan een coöperatieve keten voor kleinschalige verwerking en levering van noten, kruiden en bessen. Ook zoeken we communicatie- en organisatiekracht om de relatie met de dorpen en steden te versterken.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Lankreijer, Liane
HutnutsRoderick van Klink en Kris Schaasberg
profiel
Hutnuts ontwerpt, realiseert en exploiteert compacte huisjes om in te wonen, recreëren en werken. Deze modulaire, verplaatsbare en autarkische huisjes kunnen als plugin in ieder landschap worden geplaatst en gaan geheel op in hun omgeving. Samen met onze achtergrond in landschapsontwerp en architectuur en ruime ervaring met ontwikkel visies en ruimtelijke ordening kennen we alle aspecten en schaalniveaus: van regionale landschapsvisie tot gebouw.


zoekt
Grondeigenaren, die samen met ons het Hutnuts concept willen inzetten voor een aantrekkelijker, gezonder en veerkrachtiger landschap. Een businessmodel waarbij het mes aan twee kanten snijdt: Meer mensen zullen wonen, recreëren en werken op het platteland. In ruil voor dit voorrecht dragen ze, door een stuk platteland te adopteren, bij aan een duurzamer landschap, gemeenschap en landbouwbedrijven. Hierdoor ontstaat een echt collectief landschap.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Roderick van Klink en Kris Schaasberg
Zautsen-LichtobjectenZautsen, Yvon
profiel
Een nieuwe bestemming voor een voormalige koeienstal. De ideeën zijn er!
Deze schuur is gelegen in Brabant op een mooie locatie achter een monumentale boerderij met rondom weilanden. De agrarische bestemming is er af en de schuur fungeert nu als paardenstal. Het dak is van asbest en zal vernieuwd moeten worden. Dit is de aanleiding geweest om samen op zoek te gaan naar een meer duurzame oplossing.

Wij hebben een toekomstbestendig plan ontworpen waarbij de schuur een bedrijfsruimte anex atelier wordt met daaraan vast een klein huis in leem en stro.
In de bedrijfsruimte worden lampen ontworpen en in kleine series (ambachtelijk) vervaardigd. Daarnaast worden incidenteel filosofie cursussen/workshops georganiseerd.

Dit kleinschalig initiatief kan als voorbeeld fungeren voor anderen die te maken hebben met leegstaande schuren.
Wij kunnen als kunstenaar/ontwerper en als filosoof laten zien hoe het verduurzamen handen en voeten krijgt. Wij zouden dit middels educatie aan anderen kunnen leren. Zo worden burgers in Brabant actief participerende burgers en wordt de zorg voor het platteland een gedeelde zorg bottom up.

Wij hebben ervaren dat de gemeente vanwege ingewikkelde procedures, tot nu toe geen kaders heeft om dit project positief te honoreren. Hopelijk biedt 'Brood en Spelen' aan bestuurders handvaten om op brede wijze de toekomst te verduurzamen.


NB: afgelopen jaar hebben we tijdens de Dutch Design Week op de locatie van Piet Hein Eek onze zelfontworpen en zelfvoorzienende caravan gepresenteerd.
Wellicht dat er dit jaar mogelijkheden zijn om dit 'schuurproject' te presenteren tijdens de DDW. Op deze manier kan een groot publiek kennis maken met gedurfde plannen van burgers die realiseerbaar zijn.


zoekt
We zijn op zoek naar een architectenbureau dat de kaders en de weg kent om samen met ons dit project handen en voeten te geven.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Zautsen, Yvon
Coöperatie Agrobosbouw NLvan Druenen, René
profiel
Agrobosbouw is het agro-ecologische systeem dat natuur, landbouw en bosbouw zo optimaal mogelijk met elkaar verenigt/verbindt en is daarmee toekomstgerichter en toekomstbestendiger dan onze huidige intensieve landbouw/veeteelt (zie voor meer informatie http://agrobosbouw.nl/publicaties/) .


zoekt
een (landschaps)architect ter vervanging van de ontwerper met wie we in zee waren gegaan voor onze potentiële inzending in het prijsvraaggebied Brabant, maar die alsnog is afgehaakt..... Wie ziet daar een uitdaging in gelet op de tijdsplanning van deze prijsvraag?
Maak een profiel aan om contact op te nemen met van Druenen, René
Straw Blocks SystemsNieuwe coulissen
profiel
Nieuwe coulissen voor het verfraaien van ons platte land.

Graan is primair voedsel, regionaal/wereldwijd haar restmateriaal stro met een een minimum aan energie omvormen tot een hoogwaardig bouwmateriaal, een ecologische gebouwschil met fantastische isolatiewaarden.

Voedsel en huisvesting zijn basisbehoeften.
Graan /stro als basis voor een nieuwe circulaire economie, middels een koppeling van sectoren landbouw/bouw, met in haar slipstream, recreatie en toerisme.

Resultaat; comfortabele, gezonde, betaalbare woningen en gebouwen die worden gerealiseerd van een groene reststof uit onze eigen regionale \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'achtertuin\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\', die CO2 en energie neutraal zijn.

Een zegen voor ons klimaat, milieu en energie!

Verfraaiing van ons landschap zonder noemenswaardige kosten, verbetering van biodiversiteit en teeltwisseling

People Planet Profit, meer winst maar dan voor iedereen!


zoekt
Meedenkers, grondeigenaren/gebruikers en anders.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Nieuwe coulissen
van den boogaart varkensBoogaart, corne
profiel
Stoppende varkensboer van 53 jaar met ideeën om de voormalige boerderijen(2) een nieuw leven in te blazen. Met als doel actief te blijven en mogelijk voor de kinderen (4) nog een toekomst als ondernemer voor te bereiden.


zoekt
Ik zoek creatieve mensen die kunnen meedenken en vorm kunnen geven aan een recreatiebedrijf met een cultuurhistorisch tintje en een bedrijf dat een bijzondere woon leervorm wil starten.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Boogaart, corne
Het BuitenburoTemming, Dyon
profiel
Het Buitenburo staat voor: samen werken, wilde plannen, gaaf design, vuile handen!


zoekt
Grondeigenaren die creatief en vanuit hun eigen intresse hun onderneming veerkracht willen geven.
Kunstenaars met visie. Filosofen die vragen waarom. Praktijkmensen die doen! Nerds op alle gebied
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Temming, Dyon
Ateliereen ArchitectenBram Hurkens
profiel
Ateliereen Architecten maakt frisse, creatieve ontwerpen voor het buitengebied, waarbij beleving centraal staat.
Met heldere, vernieuwende oplossingen en oog voor detail dragen we bij aan een fijne leefomgeving. ateliereen.nl
We zijn twee enthousiaste architecten en komen graag persoonlijk kennismaken!


zoekt
Initiatieven waarbij wij als ontwerpers van meerwaarde kunnen zijn. We schetsen en kletsen graag mee vanaf idee-fase.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Bram Hurkens
Tweelinden bvSmits, Marco
profiel
Voormalig KI-station met kantoor, labo (nu Nationaal Veeteeltmuseum) stierenstallen, voeropslag op 7 ha. Totaal 4500 mtr gebouwen. Mooie ruime locatie met kwalitatief goede gebouwen. Gelegen bij Beers (gem. Cuijk), op 2.5 km van de A 73.


zoekt
Mee-denkers die deze prachtige kans willen benutten om het land van Cuijk te verbinden met Nijmegen met ontwikkeling van huisvesting voor passende bedrijvigheid. Bedrijfs- en kennisverzamelplaats voor agro, food, diensten en ambachtelijk.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Smits, Marco
Tiny ParkNap, Sandra
profiel
Tiny Park is een showroom voor duurzaam leven. Een innovatieve plek, met recreatie in kleine huisjes en vergaderen in de nieuwe natuur, een voedselbos. Zien voelen proeven en ervaren van nieuwe duurzame producten staat centraal.


zoekt
Een mooie locatie > 5ha om nieuwe natuur aan te leggen, liefst al met bestemming voor recreatie. Partners die anders willen ondernemen, bv zoals Rotterzwam, partners die in showroom hun producten willen showen, financiers etc.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Nap, Sandra
NIEUWBRUUTRavensbergen, Ed
profiel
NIEUWBRUUT (Marc Holvoet, Ed Ravensbergen) is een bureau met expertise op gebied van participatief ontwerpen en bouwen in landelijke gebieden. We helpen u, en andere deskundigen of belanghebbenden, graag om vorm te geven aan uw ideeën


zoekt
NIEUWBRUUT maakt graag kennis met enthousiaste bewoners, ondernemers, gemeenten of regio's, om samen vorm te geven aan de toekomst van landelijk gebied. Een project dat uw dorp of streek mooier of leefbaarder maakt.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Ravensbergen, Ed
RozenbroodSoeters, Nanon
profiel
De trendwatchers van Rozenbrood brengen de toekomst in beeld van een onderwerp, branche of locatie en helpen stakeholders met deze kennis aanzetten te maken naar nieuwe producten, concepten en positioneringen.


zoekt
partijen die open staan om met trendwaarden te kijken naar de toekomst van het landelijk gebied in t algemeen en specifieke locatie(s) in het bijzonder. Eerder werkten wij al met de gemeente Sluis aan de toekomst van West Zeeuws Vlaanderen.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Soeters, Nanon
Blik Architectuur | InterieurWeijers, Marije
profiel
Als architect werk ik graag op locatie, hiervoor heb ik een rijdend kantoor: Een oldtimer brandweerbus ingericht als kantoor. Dit geeft de mogelijkheid om op locatie te sparren met de verschillende partijen, niet in een saai kantoor maar midden op de locatie waar het over gaat!

Ik ben architect en werk graag samen met andere disciplines. Door de verschillende invalshoeken breng je een idee naar een hoger niveau. Zelf ben ik onderdeel van een netwerk met hele diverse disciplines onder de noemer 'De PlaatsMakers'. Uiteraard sta ik open voor nieuwe contacten/PlaatsMakers, leuk zelfs!

Blik Architectuur werkt aan diverse opdrachten: Tiny Houses, Verbouwingen van Monumenten, herbestemmingen, stedenbouwkundig onderzoek van wederopbouwwijken, grote verbouwingen etc etc.

Voor een overzicht bekijk zeker onze website:
http://www.AtelierBlik.nl


zoekt
Ik hoop onderdeel te mogen zijn van een team waarmee we samen werken aan een droom met als doel deze ook te realiseren! Is er nog geen droom maar wel een locatie dan kunnen we ook gezamenlijk kijken naar de mogelijkheden die de plek te bieden heeft.

Daarom ben ik op zoek naar:
Grondeigenaren of vastgoed eigenaren
Initiatiefnemers met een droom
Collectieven die samen willen bouwen en wonen
Realiseren van bijv.: Broedplaatsen, Tiny houses, recreatie, etc etc
Collectief Particulier Opdrachtgeversschap (CPO)
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Weijers, Marije
Futureproof Team Maas, Nicole
profiel
Nog geen profieltekst


zoekt
Nog geen zoekbeschrijving
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Maas, Nicole
Aequator Groen & RuimteSloot - Aequator
profiel
Wij zijn een innovatief adviesbureau met beide benen op de grond en veel concrete kennis op het vlak van bodem, water, landbouw en natuur. Wij adviseren zowel agrariërs, gemeenten, waterschappen en provincies en zorgen voor vergezichten en nieuwe verdienmodellen met een basis die klópt! Onze roots liggen in de oude landbouwvoorlichting. Voor meer informatie zie aequator.nl/>


zoekt
Grondeigenaren, agrariërs en andere ondernemers
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Sloot - Aequator
Rosegaar OmgevingsmanagementRosegaar, Marlous
profiel
Als geograaf en boerendochter heb ik een fascinatie voor het platteland. Vanuit Rosegaar omgevingsmanagement werk ik aan sociale en ruimtelijke vraagstukken i.s.m. met bewoners en ondernemers. Mijn bijdrage: visie, plan, participatie.


zoekt
In Overijssel of Gelderland:
Agrariërs die (een gedeelte van) het bedrijf willen herbestemmen
Dorps(burger)initiatieven op het gebied van welzijn/leefbaarheid/sociale innovatie
Architect/bouwkundig tekenaar voor samenwerking
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Rosegaar, Marlous
MARJAN NIJLANDNijland, Marjan
profiel
Afkomstig van een agrarisch bedrijf, opgeleid aan tuinbouwschool, landschapsadvies en ontwerp, opzetten van sociale, duurzame, haalbare plannen voor het buitengebied. Mij bewust van de actuele uitdagingen welke er spelen en op ons afkomen, denk ik graag met partijen mee, hoe we deze uitdagingen het hoofd kunnen bieden.
Opgedane (planten)kennis en ruime ervaring in projectmatig werken, zet ik graag in bij het verduurzamen, leefbaar maken en houden van het platteland. Elkaar versterken en enthousiasmeren van betrokken partijen is een belangrijk onderdeel.
Voor aanvullende informatie: Drentse-Bellefleur.nl


zoekt
Ondernemende mensen die met hoofd, hart en ziel een (agrarisch of gemengd)bedrijf runnen en willen of moeten omvormen en zoeken naar oplossingen en creatieve ideeën.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Nijland, Marjan
Wenker AgroWenker, Dennis
profiel
In Ane heb ik een pluimveebedrijf met vleeskuikenouderdieren en vleesvee.
Bezig met een extra dimensie geven aan het bedrijf


zoekt
Enthousiaste partners om een interessant en vernieuwend plan op het gebied van educatie op de boerderij ;) werkelijkheid te maken!
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Wenker, Dennis
FlocksGuis, Robbert
profiel
Ik ben een jonge architect van 29 jaar. Na 4,5 jaar ervaring te hebben op gedaan bij het internationale bureau Mecanoo, ben ik net mijn eigen architectenbureau gestart. Als architect ben ik geïnteresseerd in het maken van leefomgevingen. Doordat de economie aan het veranderen is, gaan we onze omgeving in de toekomst anders gebruiken en inrichten. Ik heb ideeën hoe je dat zou moeten doen. Met Flocks denken, ontwerpen en bouwen we aan onze toekomstige leefomgeving. Wij willen als architecten hoofd en hand met elkaar verbinden. Onze ideeën en die van anderen met makers, bouwers en gebruikers. Wij willen plekken maken waar je thuis kan zijn in een veranderende wereld, die voor samenhang zorgt, informeel is en bijdraagt aan de ontwikkeling van het landschap.


zoekt
grondeigenaar, landbouwer of gemeente die geïnteresseerd zijn in nieuwe vormen van wonen op het platteland en/of herontwikkeling van bestaand vastgoed tot nieuwe functie.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Guis, Robbert
Landgoed Coachvan Heemstra, Gijs
profiel
Ik ontwikkel nieuwe economische en ecologische dragers voor het landschap, de landbouw en landgoederen.
Zie ook: about.me/gijsvanheemstra. Vanuit het Gelders/Overijssels/Brabants Particulier Grondbezit (www.grondbezit.nl) bestaande uit grondeigenaren (met boeren bedrijven) en de Stichting Burgers & Boeren for Food (www.bb4food.nl) als 'ontwerper' voor burgerboerderijen, zie ik kansrijke samenwerking voor dit Brood & Spelen initiatief.


zoekt
Grondeigenaren met boerenbedrijven die een transitie zouden willen maken naar solidariteit rondom voedsel door middel van burgerparticipatie, met aandacht voor bodem & klimaat, bodem en biodiversiteit, voedsel kwaliteit en -integriteit, fair- en true pricing, volgens een beproefde route.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met van Heemstra, Gijs
buro WaalbrugLangbroek, Jeroen
profiel
Buro Waalbrug werkt aan verschillende opgaven op diverse schaalniveaus in stedelijk en landelijk gebied: ruimtelijk beleid, structuurvisies, gedetailleerde ruimtelijke ontwerpen, klimaatadaptatie, energietransitie www.burowaalbrug.nl


zoekt
Enthousiaste initiatiefnemers/grondeigenaren om gezamenlijke een verfrissend, ambitieus en uitvoerbaar plan te ontwerpen. Plan met meerwaarde voor mens, natuur en milieu. Vliegwiel voor de omgeving, voorbeeldproject voor het platteland.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Langbroek, Jeroen
IWTCKunst, David
profiel
Hallo,
Mijn idee is ondergronds verticale landbouw te gaan ontwikkelen.
Voordelen: beschermde en controleerbare omgeving, geen pesticide, minder watergebruik en weinig land oppervlak.
Energie kan bovengronds worden opgewekt (op stallen).


zoekt
Landeigenaren
Architecten
Iedereen die het leuk vindt om het idee verder uit te werken.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Kunst, David
Maria van MaanenOm De Tuin/ Voedselbossen Ede
profiel
Ik ben biologisch tuinder met kennis van voedselbossen, oprichter Initiatiefgroep Voedselbossen Ede, heb ideeën, denk in kansen en mogelijkheden en bij voorkeur buiten de lijntjes.
Ik wil mijn denkkracht, professie en creativiteit inzetten voor landbouwvernieuwing. Ik heb een projectidee voor boerengemeenschappen: grootschalige kleinschaligheid, en wil dit plan gezamenlijk uitwerken.

Kernwoorden
Integraal duurzaam
productieve EN natuurinclusieve landbouw
sociaal
multifunctioneel en divers


zoekt
Boeren/ landeigenaren/ gemeenten/ mensen met diverse professies die samen met mij het plan voor een boerengemeenschap/ grootschalige kleinschaligheid op een concrete locatie (ca. 10-100 ha) willen
uitwerken en in praktijk brengen.

Daarnaast denk ik ook graag mee aan andere vernieuwende landbouwprojecten die een integraal-duurzame focus hebben.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Om De Tuin/ Voedselbossen Ede
landgoed Grootstal Nijmegenvan Hövell, Kien
profiel
In de contramal van het Nijmeegse stedelijk gebied zijn wij (3e generatie) eigenaar van een particulier NSW-landgoed (12 ha). Voor de transitie naar duurzaamheid werken we samen met kleinschalige ondernemers o.a. aan de verduurzaming van de landbouw, bodemherstel en meervoudige waardecreatie. landgoedgrootstal.nl/>
Innovatief ontwerpen aan de relatie tussen Stad & Land vraagt in dit tijdperk om een integrale systeembenadering. Op deze strategische plek is dat het cross-sectoraal verbinden van natuurlijke, agrarische, ruimtelijke, sociale en economische systemen. Met Brood & Spelen willen we deze innovatieve ontwerpoefening tbv een weldadig, beleefbaar en leerzaam voedsellandschap naar een hoger plan brengen door ook omliggende gronden (o.a. SBB, gemeente) bij de gebiedsopgave te betrekken. Hiermee kunnen we de hele Zuidflank van Nijmegen voor velen voorzien van Vitamine G: groen, gezond, gezamenlijk.


zoekt
ter versterking van het ontwerpteam:
aanvullende disciplines die (ook sociaal en economisch) nieuwe vorm en expressie kunnen helpen geven aan de stad-land relatie en het voedselbewustzijn van zowel consument als recreant.
innovatieve (agri)ondernemers, die straks op deze locatie willen participeren in de uitvoering
planologische kennis in het kader van de Nieuwe Omgevingswet tv meervoudig gebruik
Maak een profiel aan om contact op te nemen met van Hövell, Kien
www.jobmozaieken.nlBisscheroux, Job
profiel
Ik maak kleurrijke meubels met mozaiek voor de buitenruimte. Dit doe ik vaak in het kader van burgerparticipatie, in samenwerking met lokale organisaties als scholen, buurtverenigingen, bewoners. Zo ontstaat toegepaste kunst, eigenlijk gewoon mooie banken, waar mensen samen op kunnen zitten, kletsen en van de natuur genieten. Op een hufterproof meubel!


zoekt
Samenwerkingsverbanden om mooie kleurrijke meubels te maken voor in het landschap.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Bisscheroux, Job
House of LeisureOude Groen, Raymond
profiel
Het House of Leisure bundelt kennis, kunde, en daadkracht. Het ontwikkelen van Recreatie & Toerisme staat bij ons voorop en met onze partners (50!) helpen we ondernemers met hun ambitie. Ontwerp, financiering, realisatie, alles onder 1 dak!


zoekt
Ondernemers die van hun huidige locatie een \'attractie\' willen maken. Binnenspeeltuin, buitenspeeltuin, adventure park, klimpark, boerenattractie (farm attraction), etc. maar hier hulp bij kunnen gebruiken.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Oude Groen, Raymond
vof De Walnoothoeve(n)van der Kaa, G.J.M.
profiel
Wij zijn een klein pluimvee en poeliersbedrijf . Met daarnaast een zelf pluktuin.
Wij zijn op dit moment bezig om ons bedrijf aftebouwen wegens de wet en regelgeving . Die het onmogelijkmaakt om ons iedee van kleinschalige landbouw uit te oefenen.


zoekt
Mensen en ideenen voor een ontwerp waarmee we ons bedrijf weer nieuw leven in kunnen blazen.
Kleinschaligheid is ons motto. Maar wel levensvatbaar met de huidige wet en regelgeving.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met van der Kaa, G.J.M.
www.erfdelen.nlErfdelen
profiel
Honderden ouderen, jongeren en alleenstaanden blijken belangstelling te hebben voor ons Erfdelen concept: sociaal, duurzaam, kleinschalig en goed voor het platteland. Dat per dag vijf boerderijen komen leeg te staan, biedt ook kansen. Als de overheden meegaan in dit soort burgerparticipatie dan kunnen op veel plekken mooie (samen)woonerven ontstaan en dat is goed voor de vitaliteit van het platteland. Zie www.erfdelen.nl


zoekt
Deskundigheid op diverse terreinen, zoals: overheidsbeleid, begeleiding van woongroepen, financieel, duurzaam bouwen, plattelandsontwikkeling, enz.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Erfdelen
Lucas HoeveMeersman, Natasja
profiel
We zijn een gezin wat bestaat uit 3 personen, we hebben een zoon die klassiek autistische is met een normale intelligentie . Voor deze doelgroep zijn nog maar heel weinig woonzorg initiatieven voor handen bijna altijd zijn ze gekoppeld aan mensen met zwaardere psychiatrische problematiek of mensen met een verstandelijke beperking. Ik werk zelf in de zorg en zou graag een kleinschalig particulier initiatief opstarten voor deze doelgroep. Locatie is al gevonden , alleen nog niet aangekocht, reden het bestemmingsplan bied op het moment geen ruimte...ook al gaat het om een VAB.


zoekt
We zoeken mensen die met ons mee kunnen denken in mogelijkheden om onze kleinschalige woonvoorziening op te richten . De aankoop van een pand moet dus nog gebeuren dus mocht iemand een geschikt pand voor handen hebben zou dat geweldig zijn. We zoeken vooral een rustig gelegen plek (ivm prikkelverwerking) met 1 hectare grond, woonhuis en schuur welke om te bouwen moet zijn naar 4 studio\'s (omgeving Breda/BOZ/Roosendaal/Zeeland. Ook kennis mbt het aanpassen van bestemmingsplannen in agrarische gebied is welkom,hier is namelijk een heel rigide beleid in bij met name provincie. Ontwerpers die ons plan een gezicht kunnen geven zijn uiteraard ook welkom te reageren.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Meersman, Natasja
architect (gepensioneerd)westerman, paul
profiel
Ik ben een(inmiddels gepensioneerd) architect ,en woon deels in de achterhoek (bij Doetinchem in de Slangenburg) en deels in Amsterdam. In de Achterhoek heb ik een tuin van ca 8000 m2 , een soort gestructureerde wildernis. Ik probeer daar een mix van natuurlijke en gecultiveerde biotopen op een relatief klein gebied te creeren, o.a een grote vijver, nat grasland en bosranden, naast een boomgaard, moestuin en siertuinen. Alles zo samengevoegd dat er ook nog een landschappelijk aantrekkelijke structuur in zit.
Mijn grond is onderdeel van het landgoed Slangenburg ,onderdeel van Staatsbosbeheer.
Ook heb ik me de afgelopen jaren geprobeerd meer kennis te verwerven over bosbeheer(als reactie op het beheer van het landgoed en de discussies daarover) en de manier waarop "geboerd"wordt. Heb een aantal boerderijen als buren en ben met ze bevriend en kijk nieuwsgierig naar de veelvoud aan opvattingen.


zoekt
Aansluiting bij andere teams om mee te denken over nieuwe oplossingen voor het platteland, waarbij ik mijn kennis als architect en ook de tot nu toe opgedane kennis over natuur etc. kan inbrengen
Maak een profiel aan om contact op te nemen met westerman, paul
LandbouwbedrijfLouwers-Manders, Franca
profiel
Melkveebedrijf met 150 melkkoeien en 100 stuks jongvee
in aparte jongveestal, asbest is verwijderd
Ligboxenstal is van 2007,
stopt met melken,
Stallen komen leeg in mei 2018. De rechten zijn verkocht.
Ook het varkensbedrijf op aangrenzend perceel stopt uiterlijk 2020.
We liggen prachtig tussen twee dorpen, geen industrie hier, maar mooi landschap,
20 ha aan huis
met super agrarische ondernemers in de buurt,
Zuid-Oost Brabant
Nog drie thuiswonende studerende kinderen


zoekt
Creatieve adviseurs voor nieuwe bestemming stallen melkveebedrijf,
Eventueel een deel van ligboxenstal slopen, het is prefab, kan hergebruikt worden.

Onze passie is Sport en Beweging, daar een invulling aan geven.
De voersilo\'s eventueel slopen, daarvoor komt een mooi stuk grond met uitzicht
van een paar kilometer richting het aangrenzende dorp,
We zien de kerken van drie dorpen vanuit onze farm , we willen dan ook niet graag vertrekken,

Varkensstallen worden waarschijnlijk gesloopt. Die liggen 500 meter verderop in de huiskavel
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Louwers-Manders, Franca
Blije BijenHeleen Thoonsen
profiel
'daar staat ze dan...' De voormalige koeienstal op een meer dan mooi plekje in de natuur......de agrarische bestemming is eraf, het overgangsrecht van toepassing.... Er zou zóveel mogelijk zijn met een passender bestemming. Nu is zij riante woning voor 4 paarden op een verduurzaamd land, waar moeder aarde kruidenrijk grasland kan laten ontstaan. De gemeente is niet makkelijk met toekennen van nieuwe bestemmingen en verwijzen naar ingewikkelde, kostbare en landurige procedures met onzekere uitkomst. Ik wil heel graag onderzoeken op welke wijze deze mooie schuur een betere bestemming kan krijgen. Denken vanuit mogelijkheden ipv beperkingen. Met hart en ziel werk ik al jaren aan deze mooie plek waar de ecologie zich kan herstellen. Onze BD gehouden bijen zijn er een mooi voorbeeld van. Als volgende stap denk ik aan zoveel mogelijk betaalbaar ecologisch (ver) bouwen, zonnepanelen, aardwarmte, BD educatie, kleinschalige eco-recreatie, natuurontwikkeling. Uiteindelijk doel is om een situatie te creeeren die voorbeeld kan zijn voor veel andere leegstaande stallen. Ik ga absoluut met veel enthousiastme te werk!! En zie uit naar een fijne samenwerking met mensen die hierover kunnen adviseren. Kennismaking met koffie én appeltaart gegarandeerd..... Om mee te beginnen!! Hoop op passende reacties, alvast dank!!


zoekt
Deskundige enthousiaste mensen die samen met mij 'out of the box' durven denken én kaders weten, de weg kennen en innovatief zijn! Fijn als er ervaring is. Welkom!!
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Heleen Thoonsen
BoerhoesKingma, Antje
profiel
Boerin met stal, grond en ideeën. Aan Overijsselse Vecht nabij Zwolle. Zoogkoeien, natuur en gasten over t erf. Strevend naar zelfvoorziend maar geen geitenwollen sokken aan. Leven op t land; leven van 't land. Denk breed, handel concreet.


zoekt
Bouwers, rekenaars & tekenaars van een ander slag dan gangbaar. Want ik wil: een voedselmakerij in de grote stal. Een ruimte met alles dat nodig is om voedsel van eigen (buurt)bodem eerlijk, veilig, mooi & gezellig te verwerken. Mail me :-)
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Kingma, Antje
Since69 creatieve denkerJohannes Hoefnagel
profiel
Ik ben een creatieve oplossingen verzinner met een groene studie, heel veel meters in ontwerp en reclame en een marketingfunctie bij een ICT bedrijf voor de groene sector. Ik heb passie voor het platteland en het verantwoord gebruik daarvan


zoekt
Mogelijkheid om mee te denken in werkzame toekomst en bestendige oplossingen voor het platteland, waar de bewoner of gebruiker zijn verantwoordelijkheid kan inzetten op het gebied van bebouwing, landschap, bewoonbaarheid en locale producten
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Johannes Hoefnagel
Centrum MAIACentrum MAIA
profiel
Opleiding & Gezondheidscentrum met o.a. de volgende diensten:
• Trainingen & Workshops
• Reizen naar Krachtplaatsen in Engeland & Ierland
• Energetisch werk
• Spirituele avonden
• Webshop, verkoop van aanverwante artikelen


zoekt
Een locatie en grondeigenaren met voldoende groen waar wij onze toekomstplannen kunnen realiseren. Vele ideeën die we graag Samen met de juiste mensen willen uitvoeren, voorkeur Nistelrode en omgeving.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Centrum MAIA
The Love Of LifeAnsink, Pim
profiel
The Love Of Life & Project 7 blad slaan de handen ineen. Samenwerken, anders denken, anders doen. Volgens de ethiekwaarden van Permaculture Design.

https://jeeemig.wixsite.com/tlol/the-love-of-life
http://www.project7-blad.nl


zoekt
(1) Lokatie
(2) Grondeigenaren
(3) Bioboeren
(4) Gemeenten
(5) Landschapsarchitecten

It's time to play a new game! Connect the Dots.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Ansink, Pim
Commonland en WURKyra van den Hil
profiel
Graag stel ik mijzelf even kort voor. Ik ben Antropoloog en ecoloog, met een specialisatie in herstel ecologie binnen de agrarische sector. Hierbij richt ik mij ook op andere mogelijke verdienmodellen. Mijn focus ligt op het implementeren van integrale projecten in relatie tot landgebruik, bodem, economie, ecologie en culturele traditie. Ik heb veel ervaring in het samenwerken met boeren, waterschappen, natuurorganisaties, beleidsmakers en wetenschappers.


zoekt
Partijen die innovatief willen werken aan vernieuwde plannen met oog voor de perceptie op het landschap. Teamleden die op een integrale samen willen werken en oog hebben voor zowel economische als sociale factoren en de belevenis.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Kyra van den Hil
landbouwbedrijf Berg WaalkensBerg, Martin
profiel
Als akkerbouwer, wonend midden in het dorp, zie ik de afstand tussen dorpsgenoten en landbouwbedrijven groter wordt. De van oorsprong agrarische gemeenschap is veranderd in een forensen dorp. Schaalvergroting, mechanisatie en functionaliteit liggen hier aan ten grondslag. Op zich geen probleem, alles veranderd nu eenmaal. Het aanzien van het dorp veranderd. Zo ook de samenstelling en de betrokkenheid van de bewoners. Steeds minder middenstand, scholen en voorzieningen. Het gemeentebestuur komt steeds verder uit het zicht, na de tweede herindeling. Welke weg is nog te gaan, voordat we een woonwijk zijn, gericht op de dichtstbijzijnde stadskern? Willen we dat en kunnen we dit sturen? En Hoe?
Ik ben niet woonachtig in het gebied, dit met betrekking tot de prijsvraag, wil wel graag meedenken en doen.


zoekt
Ideeën/oplossingen om het dorp als eenheid te behouden en aan de karakteristieke omgeving en bebouwing nieuwe inhoud te geven voor de toekomst. Hoe kan mijn bedrijf hier een rol in spelen?
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Berg, Martin
Personal ArchitecturePersonal Architecture
profiel
Wij zijn een Rotterdams architectenbureau met een eigen onderzoekslab waarin we als architectonisch ontwerpers werken aan de uitdagingen van de toekomst. We zijn specialisten in het verbinden van mensen & het vertalen van kennis in ontwerp.


zoekt
Ambitieuze agri-ondernemers, grondeigenaren en andere partijen die geloven in een duurzame en inclusieve toekomst voor het platteland. Met een leuk team en een beetje durf kunnen we nieuwe mogelijkheden ontdekken!
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Personal Architecture
Personal ArchitecturePersonal Architecture2
profiel
Wij zijn een Rotterdams architectenbureau met een eigen onderzoekslab waarin we als architectonisch ontwerpers werken aan de uitdagingen van de toekomst. We zijn specialisten in het verbinden van mensen & het vertalen van kennis in ontwerp.


zoekt
Ambitieuze agri-ondernemers en andere partijen die geloven in een duurzame en inclusieve toekomst voor het platteland in zowel economische als sociaal-ruimtelijke zin.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Personal Architecture2
Omgevingsrecht ZuidemaZuidema, Rigina
profiel
Omgevingsrecht Zuidema begeleidt en adviseert particulieren en bedrijven bij bouw- en ruimtelijke plannen.

Meer info: https://www.linkedin.com/in/riginazuidema/ of www.omgevingsrechtzuidema.nl


zoekt
Grondeigenaren met ontwikkelplannen
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Zuidema, Rigina
Adriaan Jurriëns architectenJurriëns, Adriaan
profiel
Als architect eerder kennis opgedaan in ateliers als 'Scholen voor het Noorderland' en de 'Toekomstvisie Weststellingwerf' waarin ik eveneens heb meegewerkt en -gedacht heb aan integrale oplossingen voor het plattelandsgebied, wat ik graag naar een (nog) hoger plan breng.

Recentelijk geïnspireerd door de boeken van Dave Goulson over Hommels (en andere insecten). Kom uit het bloembollengebied en heb in mijn jeugd ook 10 jaar (in de zomers) gewerkt bij een agrarisch bedrijf!


zoekt
(1) Grondeigenaren
(2) Landschapsarchitecten

...om natuurlijk samen een team te vormen! Interesse om zowel economische, technische als milieukundige aspecten met elkaar te verbinden.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Jurriëns, Adriaan
Gemeenschaps VoedsellandschapMulder, Marije
profiel
Uitvoering, ontwerp en advies van mens- en natuurvriendelijke landbouw. Deskundig op gebied van gemeenschapslandbouw/ CSA (community supported agriculture). Oprichter hetzoeteland.nlbeheerder voormalige stadsmoestuin Delft, schrijver Nederlandse bijdrage aan het eerste overzicht van Europese CSA\' s. Nu: Gemeenschaps Voedsellandschap, een samenwerking tussen verschillende agro-ecologisch ondernemers voor duurzaam beheer van alle lagen van het productieve landschap. Voor herstel van biodiversiteit en bodemkwaliteit, lokale werkgelegenheid en betrokkenheid van burgers bij voedselproductie.


zoekt
Wij zoeken een grondeigenaar om samen ons plan verder uit te werken en om er daadwerkelijk te starten met de uitvoering.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Mulder, Marije
GroenerwaardHoogenboom, Marrion
profiel
Landschappelijk ontwerper met agrarische roots. Ervaring met landelijke en landschappelijke opgaven. Voorkeur voor groene en duurzame oplossingen die ook innovatief én haalbaar zijn.


zoekt
Een grondeigenaar die dit avontuur aan durft te gaan.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Hoogenboom, Marrion
bureau Taalsmaak Tekstcreatie | diensten & advies |Jeroen Boland
profiel
Als zzp-er met HAS-opleiding en netwerk in vernieuwende landbouw zoek, selecteer en verbind ik relevante informatie en contacten. Fondswerving, schriftelijke communicatie, een sterk verhaal helder op papier zetten: aan mij wel besteed.


zoekt
Op projectbasis, dus eindig, teamen in heldere afstemming. Gezonde mix van duurzaam verdienmodel en sociaal-econ. of marktdoel. Verdienmodel, concept of locatie waar progressie te halen valt door er mijn tijd en expertise in te investeren.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Jeroen Boland
Ontwerp & Vormgevingvan der Kamp, Rosa
profiel
26 jaar oud, en recent afgestudeerd aan de Design Academy te Eindhoven. Liefde voor de agricultuur zat er al vroeg in. Momenteel ben ik bezig met het realiseren van mijn afstudeerproject de Drents Big Vief: www.drentsbigvief.nl


zoekt
Mensen van allerlei verschillende sectoren, die een open visie hebben en open staan voor verandering.
Meer van mijn werk: www.rosavanderkamp.com
Maak een profiel aan om contact op te nemen met van der Kamp, Rosa
TKCB Bouwkostenadvies b.v.Sjaak van Burken
profiel
Als geboren plattelander ben ik bekend met haar problemen. Heb veel ideeën om hier een antwoord op te geven. Vanuit mijn bouwkosten achtergrond kan ik veel plannen ook kostentechnisch in kaart brengen en toetsen op haalbaarheid.


zoekt
Een team om mee samen te werken.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Sjaak van Burken
Atelier Zwierige PenseelJ. Brunnekreeft
profiel
Als boerendochter ben ik opgegroeid met liefde en respect voor de natuur.
Inmiddels ben ik 40 jaar beeldend kunstenaar. De natuur is nog steeds mijn belangrijkste inspiratiebron.
Graag wil ik creatief meedenken en uiting geven aan het Nederlandse landschap in de toekomst.


zoekt
Mensen met kennis van de agrarische ontwikkelingen in Nederland die zoeken naar een betere toekomst voor de Nederlandse natuur.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met J. Brunnekreeft
Het EibernestVerhees, Marjan
profiel
Hallo, wij zijn een nog jonge stichting die met permacultuurprincipes de wereld opnieuw wil inrichten. Te beginnen op eigen land ( 5 hectare ) en uitbreidend naar meer land. Om zo een voorbeeld te stellen hoe het anders kan. De natuur als voorbeeld, met zorg voor de aarde, de mens en het delen van onze overvloed. De gezondheid en levendigheid van de bodem is ons startpunt. Zie: www.heteibernest.nl


zoekt
Meedenkers en doeners om onze kring te versterken en meer mainstream te worden. Permacultuur principes zijn te goed om te laten liggen.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Verhees, Marjan
MarketingeJansen-van Rixtel, Inge
profiel
Zelfstandig professional actief in creatieve marketing.

Met beschikking over een grondpositie van 4x0,5ha. Gelegen nabij bebouwde dorpskom. 2x0,5ha is gelegen in een beekdal zowel direct grenzend aan de kom als aan de waterloop (EVZ).


zoekt
Op zoek naar ondernemende mensen die op deze of andere lokatie een idee handen en voeten willen geven.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Jansen-van Rixtel, Inge
MarketingeJansen-van Rixtel, Inge
profiel
Nog geen profieltekst


zoekt
Nog geen zoekbeschrijving
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Jansen-van Rixtel, Inge
Bas Termeer ArchitectBas Termeer
profiel
Na ruim 15 jaar aan ervaring te hebben opgebouwd bij een aantal middelgrote architectenbureaus, ben ik een half jaar geleden mijn eigen bureau begonnen. Dit vanuit de behoefte om wat kleinschaliger te werken met meer persoonlijk contact en betrokkenheid. Ik ben een bevlogen architect die elke opgave onbevooroordeeld probeert te benaderen. Inspiratie vind ik doorgaans in het programma, de context of de historie van de plek, en werk graag vanuit een helder maar ongeforceerd concept. Ik heb onder eigen naam al een aantal keer succesvol deelgenomen aan prijsvragen. Positief verassen, dat is mijn uitdaging. En dit ongeacht de omvang van een project. Zie ook: www.bastermeer.nl


zoekt
Ik ben voornamelijk op zoek naar grondeigenaren of andere initiatiefnemers met wie ik samen een team kan vormen. Meer concreet zoek ik naar eigenaren van (grote) stallen, die daar een andere functie aan willen geven.
Als architect kan ik het volgende toevoegen in een team: conceptvorming, ontwerp en verbeelding/presentatie.
Ook zoek ik nog een ontwerper op het gebied van landschapsinrichting of ruimtelijke ordening.
Ben op zoek naar inspirerende mensen. Bij voorkeur leg ik me toe op een Brabantse casus, maar dat is geen eis.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Bas Termeer
Zin in BuitenVan de Veen, Eline
profiel
Ik help starters, (sociale) vernieuwers en non-profit organisaties met innovatieve projecten die bijdragen aan een levend landschap. #landschap #erftransformatie #erfdelen Kwartiermaker: zininbuiten.eu Community: www.seats4silence.com


zoekt
Ik zoek jonge mensen die anders willen ondernemen in het buitengebied. Ik wil graag een buitenbroedplaats ontwikkelen waar 3-5 starters hun grondgebonden ideeën uitproberen.
Met een gelegenheidsteam voor de prijsvraag hebben we dit concept inderdaad uitgewerkt. Geïnteresseerden kan ik in contact brengen met de organiserende boer.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Van de Veen, Eline
Saltet&PartnersSaltet, Rudolf
profiel
organisatieadviseur en sinds mijn 11e "parallel" meubelmaker en bouwer
sinds 4 jaar bouwer in Barchem. boerderij vernieuwd en kapschuur gebouwd. opgenomen in noaberschap.
betrokken bij ontwikkeling van landschap en omgeving.
het moet en kan veel beter


zoekt
meeliggers om in het kader van deze prijsvraag een plan te maken om de buitengebieden aantrekkelijker en toegankelijker te maken. Er wordt verwacht dat er zeer veel boeren/bedrijven gaan verdwijnen. Met een goed plan veranderen we krimpregio in bloeiregio
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Saltet, Rudolf
DUTCH Urban SolutionsBreit, Richard
profiel
Nog geen profieltekst


zoekt
Nog geen zoekbeschrijving
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Breit, Richard
Technasium Gerrit RietveldcollegeGroot, Kees
profiel
Leerlingen van het technasium zijn altijd op zoek naar uitdagende ontwerpvraagstukken. Ik zou graag in contact komen met mogelijke opdrachtgevers voor een nieuw project. Meer informatie over deze onderwijsvorm is te vinden op www.technasium.nl


zoekt
Mogelijke opdrachtgevers met een concreet en uitdagend ontwerpvraagstuk.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Groot, Kees
veehouderijpluimveebedrijf maes
profiel
We hebben 2 langgevel boerderijen een Vlaams schuur en een mestpluimvee stal. de stal willen we transformeren naar stroomleverancier, parkeerplaats, natuur- speel educatie dit alles moet passen bij een ecologische kleinschalig glamping.


zoekt
>professional: in zonne-energie zie: https://agrithermic.fr/en/a-light-transmission-module-for-photovoltaic- greenhouses-into-enerserre/
>professional: die Circulair kan Denken in herbestemming van gebouw.
>ontwerper van natuurlijk spelen.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met pluimveebedrijf maes
Gienderwijtelandgoedeigenaar
profiel
Naast de bestaande 3ha bos en 1ha water is Gienderwijte in de fase om 12ha landbouwgrond, nu skal gecertificeerd, om te zetten naar natuur. Sleutelwoorden zijn vernieuwende architectuur, biodiversiteit, beleving, toekomstbestendig verdienmodel.


zoekt
Partijen die mee willen werken aan de ontwikkeling van een vernieuwend plan voor de aanleg van nieuwe natuur rondom moderne architectuur die het beeld van wonen en beleven in het buitengebied verandert.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met landgoedeigenaar
FEZMichiel
profiel
FEZ
een intensieve veehouderij in het mooie plaatsje Erp (gem veghel)


zoekt
Inspirerende mensen die met mij verschillende plannen gaan bedenken en uitwerken als alternatief voor intensieve veehouderijbedrijven
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Michiel
MejouwSchellings, Francisca
profiel
Als creatieve ondernemer vul ik uw locatie met een bijzondere kattenopvang. Geen dierenasiel of kattenpension
, maar een sociale onderneming dat diverse maatschappelijke behoeften met elkaar verbindt. Zie mijn plan: https://goo.gl/9Ney2W


zoekt
Een locatie van 40 meter bij 60 meter . Ik wil mijn poezenopvang onderbrengen in een aantal kleine huisjes.
Ze kunnen -als tijdelijke bestemming - een invulling zijn van deze percelen. Ik verkoop mijn huis en ga wonen bij de poezenopvang
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Schellings, Francisca
De BaakermatThijs van Dalen
profiel
Nog geen profieltekst


zoekt
Landschapsarchitect of stedenbouwkundige
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Thijs van Dalen
Maatschap van den EijndenHelmond, Rob van
profiel
Samen met mijn vrouw zijn we zoekende hoe het bedrijf toekomstbestendig te maken. Mijn commerciële vaardigheden gecombineerd met de educatieve vaardigheden van mijn vrouw als leerkracht willen we graag ook thuis inzetten.


zoekt
Iemand die met ons mee wil denken als het gaat om alternatieve vormen van veehouderij i.c.m. natuur-inclusieve landbouw.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Helmond, Rob van
Brouwerij het 58e genotVan der Velden, Jeroen
profiel
Vanuit mijn hobby en de wens om in het buitengebied te wonen heb ik in 2016 een voormalige boomkwekerij met 1,7 ha grond in het prachtige Zundert gekocht met de wens om hier een brouwerij te starten.


zoekt
We zijn inmiddels 2 jaar in gesprek en ruim 1,5 jaar in de bestemmingsplan procedure. Alles vanuit gezond boeren verstand en kunnen ondersteuning gebruiken voor de volgende stap om het plan te visualiseren. en doorpakken.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Van der Velden, Jeroen
LandbouwerEgelmeers, Wouter
profiel
Als teler van akkerbouw gewassen en vollegrondsgroente op zoek naar alternatieve gewassen. Één specifiek gewas in beeld.


zoekt
Ontwerper om samen deze alternatieve teelt op te zetten. Door kombinatie van bestaande toepassingen zonder chemie en minimaal waterverbruik een zuiver en gezond (van inhoud) gewas telen. Ook afzetmogelijkheden inventariseren.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Egelmeers, Wouter
De Erfontwikkelaar b.v.Herbert Oldehinkel
profiel
Als de Erfontwikkelaar laat ik ca. 120 plannen per jaar groeien. Daarnaast heb ik een eigen boerderij in Radewijk... meer info en referenties kijk op: www.erfontwikkelaar.nl


zoekt
Ik werk graag samen en ben op zoek naar teamleden of een casus. Mijn expertises zijn: landschappelijke inpassing, visualisatie en presentatie. Aangezien ik zelf boer ben spreek ik de taal van de boer. Het vertrouwen is vaak snel gesteld.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met Herbert Oldehinkel
KRAFT architectenKRAFT architecten
profiel
Wij zijn frisse architecten met een grote interesse in de wereld en een focus op ambacht, innovatie en onderzoek. Wij werken in landelijke gebieden aan herbestemming van boerenerven en maatschappelijk vastgoed zoals dorpshuizen.


zoekt
Wij zoeken een grondeigenaar die vol enthousiasme en optimisme kijkt naar de toekomst waarmee we een plan kunnen maken dat bijdraagt aan het behoud van de leefbaarheid van het platteland en kleine kernen.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met KRAFT architecten
Allesignvan der Toorn Vrijthoff, Peter
profiel
AllDesign heeft een breed interesse gebied, Architectuur, Landschap, Interieur, grafische ontwerp, Art Direction en product ontwerp. Afhankelijk van de opgave stellen we een team samen van jonge getalenteerde en ervaren ontwerpers. Ze kunnen uit vele landen komen. We zoeken naar visies die vooral vernieuwing en verandering stimuleren op een breed gebied.


zoekt
We willen graag in contact komen met grondeigenaren met wie we een team kunnen vormen voor toekomstgerichte visies op ruimtelijke ordening. We willen nieuwe en onverwachte dingen proberen te doen. Dat vraagt een beetje durf en meedenken met het onverwachte.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met van der Toorn Vrijthoff, Peter
Catalyst4ChangeDe Nooy van Tol, Jelleke
profiel
We zitten midden in een enorme transitie, wereldwijd. Er is een structurele omslag gaande, met horten en stoten, naar een ecologische samenleving. De 20ste eeuwse landbouw en voedselvoorziening hebben teveel negatieve effecten, ontdekken we nu. Het Nieuwe Normaal heet agro-ecologie, natuur inclusieve, regeneratieve landbouw of kringlooplandbouw. Daarmee verkleinen we onze veel te grote voetafdruk. Als ‘katalysator' help ik die verandering te bewerkstelligen, met inspiratie en informatie, met procesbegeleiding voor integrale landschaps-projecten. Mijn ervaring in werken met boeren, in wetenschap en beleid, en met kringloop-landbouw, komt daar goed bij van pas.


zoekt
een groep boeren/grondeigenaren eventueel ook consumenten, die mij nodig hebben om hun voorstel goed te maken en in te dienen voor deze wedstrijd
Maak een profiel aan om contact op te nemen met De Nooy van Tol, Jelleke
www.nxtlandscapes.nlNXTlandscapes
profiel
Verandering is wat ons drijft. De stille maar onstuitbare sociaal economische verandering van het buitengebied roept de vraag op of we wel alle kansen benutten om nieuwe kwaliteiten aan te boren.

De schrikbarende afname van de biodiversiteit en de negatieve effecten van intensieve veehouderij op de volksgezondheid vormen inmiddels een reële bedreiging voor een evenwichtige en duurzame ontwikkeling van ons landschap.

Is het mogelijk om als individuele grondeigenaar in het buitengebied stappen te zetten die bijdragen aan een meer gebalanceerd toekomstbeeld?

zie ook: https://www.yumpu.com/xx/document/view/56630111/forum-06-nl-horizon-aeta-authentic-change-hans-ophuis#


zoekt
Ik kom graag in contact met ondernemende grondeigenaren in het buitengebied die het aandurven met een landschapsarchitect te sparren over hun toekomstdromen en samen te verkennen of deze prijsvraag daartoe de aftrap kan zijn.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met NXTlandscapes
NEXIT architectenNEXIT architecten
profiel
NEXIT architecten werkt o.a. in agrarische gebieden. Het betreft transformaties van agrarische percelen of revitalisatie van recreatieve functies. Daarbij wordt vaak met een landschappelijk buro samengewerkt. zie ook www.nexitarchitecten.nl


zoekt
Wij willen graag een team vormen met een grondeigenaar met ambitieuze plannen. Maar ook met eigenaren die totaal nog geen idee of concept hebben vinden wij het leuk om eens te sparren om de mogelijkheden van hun perceel te verkennen.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met NEXIT architecten
AUGUSTUS ARCHITECTENAUGUSTUS ARCHITECTEN
profiel
Augustus Architecten werkt voor ondernemende opdrachtgevers aan diverse plannen in het buitengebied, bestemmingsplanprocedures en landschappelijke inpassingen.
www.augustusarchitecten.nl


zoekt
Voor deze oproep zoeken wij ondernemende grondeigenaren of grondbeheerders in de regio Noord Brabant om samen de mogelijkheden te verkennen.
Maak een profiel aan om contact op te nemen met AUGUSTUS ARCHITECTEN